Imprimeix
PDF

Sílvia Cano: "El 8 de març tenim 1.000 motius per fer vaga, volem molt més que salvaguardar tot el que hem aconseguit i no aturarem fins que la igualtat sigui real"

Sílvia Cano 05-02-19El ple del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Socialista, Més, Podem i Mixt, per tal d'impulsar al Congrés una reforma legislativa que es centra en què el consentiment sexual ha de ser afirmatiu: "si no és si´, és no, aquesta és l'única manera de protegir l'autonomia, llibertat i respecte cap a les dones".

Així ho ha defensat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha justificat la necessitat d'aprovar aquesta iniciativa atès que "tenim un problema greu amb les agressions sexuals, es produeix una violació cada 8 hores i la sentència de La Manada ha evidenciat que hi ha un abisme entre la consideració social de violació i la jurídica".

Per això, la iniciativa també proposa la necessitat de formar en perspectiva de gènere, en igualtat, en dret antidiscriminatori i en violència de gènere a tots els operadors jurídics i a tots els futurs professionals de la justícia.

A més a més, també estableix la necessitat de la paritat a la Comissió de Codificació, "que és l'òrgan assessor col·legiat del Ministeri de Justícia que té l'encàrrec d'estudiar la reforma del Codi Penal relativa als delictes sexuals".

En aquest sentit, Cano ha volgut deixar clar durant la seva intervenció que "les dones no estarem protegides si el sistema judicial no es sacseja el masclisme i els prejudicis, per la qual cosa necessitam membres de la judicatura formats en perspectiva de gènere".

La iniciativa ha estat debatuda a les portes del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sobre el qual Cano ha avançat que "tenim 1.000 motius per fer vaga perquè no només volem salvaguardar tot el que hem aconseguit sinó que volem molt més i no aturarem fins que la igualtat sigui real".

Per això, la diputada socialista ha apel·lat a la mobilització en aquesta jornada tan important "perquè enfront tenim partits que posen en risc les nostres conquestes". A tots ells, Cano els ha llençat un missatge clar, defensant que "front aquells que volen fer-nos involucionar, deim alt i clar que seguirem avançant i conquerint nous espais d'igualtat i llibertat".

Finalment, el ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una altra proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista relativa a millores i regulació del cicle educatiu de 0 a 3 anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube