Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: "Acabam la legislatura de més progrés social de Balears"

Andreu Alcover 25-03-19El Grup Parlamentari Socialista ha fet una valoració molt positiva de la legislatura que s'acaba, i que segons ha defensat el portaveu parlamentari Andreu Alcover, és la de "més progrés social de Balears, amb marcat creixement econòmic i bona gestió d'aquest".

Uns quatre anys en els quals s'han aprovat 38 projectes de llei, 20 proposicions de llei, 12 proposicions de llei que queden pendents d'aprovació al Congrés, convalidat 11 decrets llei i 171 Proposicions No de Llei signades pel Partit Socialista.

Unes xifres que, a criteri d'Alcover, demostren que "tenim un Govern estable i sòlid, que ha estat capaç d'arribar a acords i d'aplicar polítiques que han millorat la qualitat de vida de la ciutadania, complint amb la immensa majoria dels Acords pel Canvi".

Alcover ha destacat que s'han aprovat lleis que ajuden a fer que ningú quedi enrere, com la Renda Social o la Llei d'Habitatge; lleis que combaten les desigualtats, com la Llei LGTBI o la Llei d'Igualtat; lleis que ajuden a repartir millor els beneficis del creixement econòmic, com la de l'Impost del Turisme Sostenible; lleis valentes i pioneres que ens avancen al futur com la Llei de Residus, la del Canvi Climàtic, la de Sostenibilitat de Formentera o la del Parc Natural d'Es Trenc; d'altres en defensa de l'interès general i no d'uns pocs com la Llei d'Urbanisme o la Llei Agrària; lleis que arriben tard en el temps com la de Fosses o la de Memòria Democràtica i lleis que fa 20 anys que reivindicam com el nou Règim Especial per Balears.

Alcover també ha destacat que ha estat una legislatura "marcada pel diàleg i el consens entre socis però també amb altres forces de l'arc parlamentari", fet que ha permès l'aprovació dels 4 pressuposts en temps i forma.

Tot plegat, ha insistit Alcover, "amb la millora de tots els indicadors econòmics, amb un creixement econòmic robust i amb un increment dels salaris tres vegades per sobre de la mitjana estatal".

En definitiva, pel portaveu socialista "estam millor que fa quatre anys", però "volem seguir amb un Govern de progrés que doni continuïtat a les polítiques fetes aquesta legislatura, perquè Balears mereix un altre Govern liderat per la presidenta Armengol".

De fet, Alcover ha criticat que "l'alternativa és una dreta sense lideratge i que cada dia es radicalitza més". En aquest sentit, el portaveu socialista ha demanat a Company que "s'aclareixi d'una vegada sobre què vol fer amb l'Impost Turístic, perquè fa unes setmanes demanava deixar-lo a 0 i ahir feia propostes per destinar-lo a finques".

En qualsevol cas, "l'única força que pot continuar garantint el progrés, l'estabilitat i el futur de Balears és el Partit Socialista", ha conclòs Alcover.

Pel que fa al ple de demà, previsiblement s'aprovarà la Llei de Capitalitat d'Eivissa, "àmpliament reivindicada per l'illa i amb la qual farem justícia".

També s'aprovarà el decret llei amb el qual "donarem solució a dos problemes històrics, com és el pagament de les bestretes als Consells Insulars i les indemnitzacions urbanístiques a Menorca, demostrant així que la solució que proposava el Partit Socialista per a aquests dos temes era l'adequada".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube