Imprimeix
PDF

Els grups parlamentaris posen les bases per un futur Pla de l'Envelliment, que haurà d'abordar el canvi de model assistencial com a major repte

Ponència Envelliment març 2019Els grups parlamentaris, coordinats pel diputat socialista Jaume Garau, han presentat avui el document conjunt sobre l'envelliment de la població de Balears i els reptes de futur dels anys 2020/2030, treballats en la ponència de l'envelliment del Parlament.

Un document que ha comptat amb la col·laboració de 18 especialistes de les Balears i 4 especialistes de l'IMSERSO i que vol "posar les bases per un futur Pla de l'Envelliment de les Balears".

Garau ha explicat que en aquests moments hi ha unes 180.000 persones majors de 65 anys a Balears, però que aquest nombre augmentarà l'any 2030 fins a les 253.000 persones, unes 65.000 més. Un repte que exigeix "la promoció i el reforç de les polítiques socials".

És per això que el document conjunt proposa 6 línies d'actuació que haurà d'abordar el Pla d'Envelliment que, tal com ha explicat Garau, "esperam que sigui una realitat la pròxima legislatura".

El repte més important que haurà d'abordar aquest pla és el del canvi de model assistencial, per aconseguir que "en lloc d'atendre a les persones majors dependents a residències i hospitals, les puguem atendre en el seu propi entorn, la qual cosa suposa una revolució assistencial i un motor de canvi fonamental pels propers 10 anys", ha argumentat el diputat socialista".

La ponència també recomana ampliar les activitats d'envelliment actiu, com pot ser la formació o la promoció del voluntariat amb persones majors; fer un important augment de la despesa pública i privada per atendre bé a aquestes persones, aprofundir en la recerca i la investigació, dotar un Observatori de l'Envelliment de les Illes Balears i implicar molt més a la iniciativa privada i a la societat civil en un repte tan important.

Pel part del Grup Parlamentari Socialista han participat els diputats Jaume Garau, Sílvia Cano i Conxa Obrador, Agustina Vilaret per part de Més per Mallorca, Marta Maicas per Podem, Patrícia Font per Més per Menorca, Maria Antònia Sureda per part d'El Pi, Olga Ballester per part de Ciutadans i Sandra Fernández i María José Ribas per part del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube