Imprimeix
PDF

“El pacte de progrés ha bastit un model de futur sostenible, estable i de benestar, que ha de tenir continuïtat”

acords pel canvi final legislaturaEls representants dels grups parlamentaris que donen suport al Govern del canvi han posat en valor avui la tasca duta a terme durant la legislatura, destacant que "s'ha bastit un model de futur, sostenible, estable i de benestar" el qual ha de continuar durant la propera legislatura

Així mateix, han posat l'accent en l'alt grau d'efectivitat que s'ha aconseguit en base al diàleg i a l'acció, per fer realitat un model social més sostenible, amb l'aprovació de lleis pioneres com la de canvi climàtic o la de residus; en què totes les persones tenguin els mateixos drets, gràcies a lleis de consens com la Llei d'Igualtat, la Llei LGTBI i l'impuls de l'equitat en àmbits com la salut, l'educació i els serveis socials; i en què la riquesa es distribueix d'una manera més justa entre la ciutadania, gràcies a la lluita contra la precarietat laboral, mesures com l'Impost de Turisme Sostenible o la inversió de més de 1.000 milions d'euros en el pressupost en Educació.

Els partits que integren els Acords pel Canvi -PSIB-PSOE, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera- també han destacat l'acció parlamentària duta a terme, amb l'aprovació d'un total de 69 lleis, un nombre significativament més alt que el de la passada legislatura, quan s'aprovaren 50 lleis; i fent ús de la figura del Decret llei en tan sols 12 ocasions -tenint en compte que dos d'aquests decrets llei s'han tramitat després com a projecte de Llei-, enfront dels 29 decret llei aprovats durant l'anterior legislatura, en què governava una majoria absoluta.

Així mateix, han posat en valor l'alt grau de cooperació que ha existit entre les diferents institucions, amb una aposta clara per acostar els serveis als ciutadans. N'és una mostra el fet que aquesta ha estat la legislatura en què més traspassos de competències als consells insulars s'han dut a terme, com és el cas de la promoció turística o de les polítiques d'igualtat.

Segons han destacat els grups del pacte aquest alt grau d'activitat i efectivitat demostra la solidesa i l'estabilitat del Pacte de progrés, bastida a partir del diàleg i de la demanda que una societat crítica i mobilitzada va fer ara fa quatre anys.

«Tots sabem que els temps de les majories absolutes han acabat, i hem demostrat que quan hi ha un projecte clar i socialment majoritari i s'actua amb honestedat s'aconsegueix avançar i posar els fonaments d'un model social de progrés», han destacat.

Per altra banda, els integrants dels Acords pel canvi han ressaltat algunes realitats que demostren aquest avanç social. Aquesta legislatura acaba amb 70.000 nous llocs de feina i amb 33.700 persones que han sortit de l'atur; amb el doble de beques menjador; amb 1.000 treballadors sanitaris més, el doble de beneficiaris per a dependència i un alt grau de protecció de territori. Això no obstant, també han indicat que queden reptes per endavant, com és el de fer front a les dificultats per a l'accés a l'habitatge o la consolidació d'un model de mobilitat sostenible i equitatiu.

Per fer front a tots aquests reptes, han dit, cal continuar aquest projecte que ja té uns fonaments sòlids i duradors.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube