Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE posarà el focus en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica després d’una legislatura en la qual “hem estat pioners i valents”

armengol taula rodona sostenibilitat conferencia politica 2019Els socialistes celebren aquest cap de setmana la Conferència Política sota el lema Decidim El Futur i que s'ha convertit en tema destacat de debat a la xarxa social Twitter

Després de 16 actes, desenes de reunions, més de 1.000 persones implicades i la participació de més de 130 entitats i de les 67 agrupacions socialistes, el PSIB-PSOE ha inaugurat la Conferència Política 2019, un espai participatiu, de reflexió i de debat, del qual sortirà la base programàtica dels socialistes de Balears de cara als pròxims anys. El lema de la trobada és "Decidim el futur", en referència a la naturalesa participativa de la Conferència Política, i avui s'ha convertit en tema de debat destacat a la xarxa social Twitter.

La conferència s'ha inaugurat amb una taula rodona sobre sostenibilitat, de la qual han format part la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, l'Alt Comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil, Pau Marí-Klose, i la candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en la qual s'ha posat la sostenibilitat ambiental, econòmica i social com a eix de les polítiques socialistes per al futur.

La Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha manifestat la seva satisfacció per veure que "des de Balears sempre posau en marxa polítiques sostenibles abans que la resta, sent unes illes pioneres".

En aquest sentit, la Ministra ha defensat que les illes han començat el camí "d'assegurar la prosperitat dels ciutadans i les ciutadanes d'avui sense posar en risc la prosperitat dels que vendran demà, la qual cosa implica canviar el model industrial, el model energètic o avançar cap a una economia circular".

De fet, Ribera ha expressat que tant des de Balears com des del Govern d'Espanya "hem començat a prendre consciència que la sostenibilitat implica un debat seriós i profund, començant a aplicar les transformacions necessàries per al nou model de sostenibilitat, per la qual cosa és fonamental un lideratge potent al capdavant de les institucions que entengui les necessitats existents".

La Ministra per a la Transició Ecològica ha reconegut que les illes "sou un aparador davant la resta del món, la qual cosa és una oportunitat fantàstica però també implica una gran responsabilitat, per això el fet que aquesta legislatura l'agenda de sostenibilitat hagi estat tan present a les polítiques públiques que heu fet ha permès posicionar les illes en el focus d'atenció en com estau afrontant el repte de la sostenibilitat".

L'Alt Comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil, Pau Marí-Klose, ha posicionat la Renda Social Garantida com a eina referent per combatre les desigualtats, fet fonamental per avançar cap a la sostenibilitat social.

Per Marí-Klose, "no podem parlar de progrés sense parlar de sostenibilitat, tenint en compte que els recursos són finits i que per tant el nostre gran repte és assegurar la viabilitat de les polítiques progressistes".

Una viabilitat que per al polític socialista s'aconsegueix "tenint en compte els principis de justícia social, d'inclusió, tenint present als més vulnerables i als que no poden valer-se per si mateixos".

Finalment, la candidata del PSIB-PSOE a revalidar la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha expressat la seva satisfacció per iniciar "un moment il·lusionant de treballar junts i juntes per decidir el que farem els propers quatre anys", en relació a la Conferència Política.

Armengol ha recordat com fa quatre anys reflexionàvem sobre quin model necessitava Balears i vam decidir que la vida a les nostres illes podia ser millor des de l'equilibri i la sostenibilitat, i així ho hem fet".

Per això, tal com ha destacat Armengol, "hem governat pensant en el present però també en el futur, fent el principal motor econòmic de les illes, el turisme, més sostenible, consolidant el creixement econòmic, allargant temporada, creant riquesa i assegurant que aquesta es redistribueixi millor".

De fet, la candidata socialista ha remarcat que "quan els socialistes hem pogut governar hem anat sempre més enllà, ara amb una Llei de Residus que ens situa a l'avantguarda a nivell europeu, igual que la Llei de Canvi Climàtic o la Llei de Sostenibilitat de Formentera".

Unes normatives pioneres de les quals Armengol ha volgut destacar també la forma en què s'han gestat, "sent fonamental l'acord, la capacitat de diàleg i els consensos".

Per acabar, Armengol ha manifestat la seva voluntat que les Balears "siguin laboratori d'idees en torn a la sostenibilitat ambiental, com ja ho són amb la Llei de Canvi Climàtic, amb les inversions que preveu el REB pel nou model energètic i amb les inversions previstes pel Govern d'Espanya per primera vegada, com els 40 milions d'euros per a la instal·lació d'energies renovables a la nostra comunitat autònoma".

Primera jornada de la Conferència Política

Més de 400 persones entre delegats i convidats participen es d'aquest matí a la Conferència Política del PSIB-PSOE, "un instrument de participació, diàleg i consens amb el conjunt de la ciutadania per construir el futur i oferir el millor projecte possible per a la nostra societat", ha explicat el coordinador, Iago Negueruela.

El coordinador socialista ha criticat que "mentre alguns lluiten per veure qui la diu més grossa en 14O caràcters, nosaltres oferim 358.080 caràcters de projecte de futur per a les nostres illes".

La jornada servirà per debatre sobre feminisme, model econòmic i social, drets i llibertats, millor democràcia, habitatge o mobilitat.

La Conferència Política està presidida pel candidat al Parlament per Menorca, Marc Pons, qui ha destacat que "hem convertit en realitat els somnis que vam tenir fa quatre anys a l'anterior Conferència Política, i ara tenim el repte més difícil, que és el de tornar a guanyar unes eleccions per consolidar el canvi i seguir canviant les coses".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube