Imprimeix
PDF

La FSE demana a la Gestora del PSOE que promogui una "abstenció tècnica" o que permeti el vot "per consciència"

Vicent Torres Executiva FSELa Comissió Executiva de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha acordat demanar a la Comissió Gestora del PSOE una alternativa que reculli les diferents sensibilitats de les Federacions Socialistes davant del procés d'investidura del president del Govern d'Espanya.

La primera opció que demana la FSE, com també han anunciat el PSIB i altres federacions autonòmiques, és l'opció d'una "abstenció tècnica", és a dir, que siguin únicament 11 diputats socialistes els que s'abstenguin per desbloquejar la investidura i donar així compliment a l'acord del Comitè Federal.

Si la Comissió Gestora desestima aquesta opció, els socialistes d'Eivissa demanen que es faciliti els diputats el vot "per consciència". La FSE recorda que el reglament del Grup Parlamentari Socialista no preveu votacions "per imperatiu", però en canvi, sí que contempla votacions "per consciència". Per tant, i tenint en compte la divisió en la votació de l'últim Comitè Federal, la Comissió Executiva dels socialistes d'Eivissa insistiran sobre la importància que la Gestora administri amb responsabilitat i intel·ligència el resultat de la votació del passat diumenge.

La Federació Socialista d'Eivissa també vol manifestar el seu suport rotund als diputats que representen les Illes Balears, Pere Joan Pons i Sofía Hernanz, en la decisió que en aquest sentit puguin prendre, ja que tant un com l'altre han mostrat sempre una total coherència amb l'ideari socialista i la defensa de les necessitats de la ciutadania de les nostres illes.

Els socialistes eivissencs entenem que imposar una disciplina de vot no és el millor començament per cosir les ferides obertes i per recuperar la confiança dels nostres representants polítics, dels nostres militants i dels nostres simpatitzants.

Per això, la FSE considera important que la Gestora entengui que a les Federacions Socialistes hi ha sensibilitats diferents i que seria un error entregar tots els vots dels diputats socialistes, si volem que el PSOE pugui fer oposició.

En la mateixa línia que es va pronunciar ahir l'Executiva del PSIB-PSOE, la FSE considera que la decisió final del Comitè Federal per permetre un govern del PP a Espanya és un error històric perquè no es correspon amb els nostres principis, va en contra del compromís amb els nostres votants i no ha estat consultada amb la militància.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube