Imprimeix
PDF

El PSOE d'Eivissa proposa prohibir la construcció de mansiions i limitar a raons hereditàries i familiars l'edificació de les segregacions en sòl rústic

Vicent Torres coordinació FSELa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha celebrat avui a Puig d'en Valls una Jornada de coordinació de càrrecs públics, on s'han abordat les prioritats polítiques per als pròxims mesos "en favor de la qualitat de vida de la ciutadania d'Eivissa".

El president del Consell d'Eivissa i secretari general de la FSE, Vicent Torres, ha explicat que els eixos de treball se centren a abordar "la defensa del territori i del medi ambient, l'accés a l'habitatge i el control de les activitats econòmiques".

La Jornada ha comptat amb la participació de membres dels ajuntaments, Consell, Govern i parlaments, que conformen grups de treball per abordar aquestes prioritats i concretar propostes, per donar continuïtat i impuls al treball iniciat durant el primer any de govern a les institucions que presideix el PSOE i formular propostes allà on és oposició.

Durant les pròximes setmanes, els grups de treball seguiran treballant en propostes en matèria d'habitatge, mobilitat, activitats econòmiques, connectivitat, seguretat, medi ambient, aigua i polítiques socials.

Respecte a l'accés a l'habitatge, els càrrecs socialistes han abordat la necessitat d'un canvi normatiu per acabar amb els problemes que provoquen els lloguers turístics irregulars. Per damunt de tot, segons s'ha constatat, fa falta un canvi en la Llei d'Arrendaments Urbans i en la Llei Turística de Balears, una línia de treball que els socialistes ja han iniciat. L'impuls a la promoció dels habitatges públics de lloguer serà l'altre eix de les polítiques socialistes.

En matèria territorial, la Federació Socialista d'Eivissa proposa com a criteris generals reduir l'edificabilitat en sòl rústic, per evitar la construcció de grans habitatges, protegir les zones boscoses i limitar l'edificació de les segregacions a raons familiars i hereditàries.

LA FSE proposa que es busqui una utilització racional i tradicional del territori, permetent que les persones arrelades a ell mantenguin els seus drets hereditaris, evitant però l'especulació urbanística i la degradació ambiental i paisatgística de l'illa.

A la Jornada de coordinació s'han tractat els eixos prioritaris per a un futur planejament territorial, que el PSOE considera que han de ser els següents:

Reduir l'edificabilitat que l'actual Pla Territorial permet en sòl rústic, que es tradueix en la construcció de grans habitatges que res tenen a veure amb la funció de cobrir les necessitats pròpies dels residents al medi rural eivissenc.

Eliminar la possibilitat de construir dins els boscos per l'impacte paisatgístic i deteriorament del medi ambient. La seguretat de les persones exigeix grans desforestacions que no ens podem permetre.

Eliminar el caràcter especulatiu de les segregacions, tot garantint el dret a l'habitatge, mantenint l'edificabilitat de les segregacions per raons familiars i hereditàries.

El PSOE considera que amb aquests preceptes protegim el territori, limitam l'especulació i es garanteix el dret de les famílies eivissenques de permetre construir per als seus fills una casa de dimensions raonables allà on s'han de poder fer.

Són uns eixos generals que la FSE considera que han de facilitar l'objectiu de poder consensuar una norma territorial per a l'illa d'Eivissa i que ens han de permetre eliminar per sempre les amenaces que suposen la sistemàtica i progressiva desaparició dels valors del territori a causa d'una construcció especulativa i desmesurada.

Finalment, durant la Jornada de coordinació també s'ha posat de manifest la necessitat de seguir treballant en el control de les activitats econòmiques, per evitar els problemes d'intrusisme, de molèsties, d'incumpliment d'ordenances en general, que van en contra de la qualitat de vida dels residents i en contra de la mateixa imatge turística de l'illa.

Durant la primera part de la Jornada, els càrrecs socialistes han fet balanç del primer any i quatre mesos de governs de canvi a la majoria d'institucions de l'illa. Encaminar la resolució de problemes com la falta d'aigua a Sant Josep o el nou emissari de Talamanca, reactivar les inversions públiques, com el desdoblament de Ca na Negreta, els projectes de sa Coma, la reforma de Vara de Rey, el projecte pilot de regulació d'accés a Cala Salada i revertir les retallades del PP en educació, sanitat i de drets socials, són algunes de les fites més destacades.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube