Imprimeix
PDF

El PSOE Menorca defensa la reivindicació social de la tarifa plana de 30 euros en els vols entre illes

Damià Borràs Ple parlament 11-10-16La decisió del Ministeri de Foment de vetar la tarifa plana de 30 euros en els vols entre les illes de les Balears es considera una falta de respecte cap als ciutadans, cap a la política i cap al Parlament de les Illes Balears.

La comesa del Parlament ha estat enviar una iniciativa legislativa, totalment legítima i reglada per les normes, per tal de demanar l'aprovació d'una petició justa i necessària per la comunitat. El fet que no hagi estat admesa a tràmit, és a dir, que el Congrés dels Diputats a instàncies del Ministeri de Foment, negui el debat al Parlament i, a més a més, negui una decisió presa per unanimitat, és una falta de respecte total cap a totes les institucions de les Balears.

El segon problema derivat d'aquesta negativa aprovada ahir a la Mesa del Congrés dels Diputats a Madrid, és que s'està negant una millora imprescindible pel desenvolupament econòmic de Menorca, en el nostre cas, ja que ha estat iniciativa d'aquesta Illa la de demanar un nou sistema en el transport entre illes. Es considera que aquest canvi econòmic en el transport és fonamental per la cohesió i unitat territorial. És important, també, subratllar que els ciutadans de Menorca estan obligats a desplaçar-se a les altres illes per diferents necessitats: per qüestions de salut, de treball, de reunions amb l'Administració i Sindicats, entre d'altres. Així, tenir la tarifa plana suposaria, per tant, una millora important en aquestes necessitats dels ciutadans i també per la competitivitat. Es fomentaria, d'acord amb el punt anterior, que l'intercanvi de turistes entre illes es donés d'una forma més fluïda.

El Ministeri de Foment exposa que no està d'acord amb la tarifa plana perquè, per una banda, no hi ha suficient partida pressupostària i, per l'altra, pels elevats costos. S'han realitzat estudis tècnics encarregats pel Consell Insular de Menorca on es calcula que la tarifa plana tindria un cost pel Ministeri de Foment de 3,5M€ més del que s'està gastant actualment. Amb l'aplicació de la tarifa plana, el cost del descompte de resident s'eliminaria i tan sols es tindria la despesa d'aquests 3,5M€ afegits. El 50% del descompte de resident per bitllet el paga el Ministeri de Foment, per tant, si el número de passatgers als avions augmenta, aquest cost també s'incrementa. En canvi, amb la tarifa plana s'inverteix aquesta situació: el Ministeri pagaria la diferència entre el que costa realitzar el viatge a la companyia menys els 30 euros per ciutadà. Per tant, com més persones viatgin seguint el mètode de la tarifa plana, menys serà el cost pel Ministeri.

En tot cas, aquesta no és una reivindicació única del PSOE, ni de cap partit polític, es tracta d'una reivindicació de tota la societat civil de Menorca. Ho ha demanat la plataforma de transport aeri, la cambra de comerç, el cercle d'economia, les entitats i associacions, els sindicats, empresaris... En definitiva, no tan sols ha estat una proposta aprovada per unanimitat política, sinó també per unanimitat social.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube