Imprimeix
PDF

El PSOE Menorca demana al Govern Balear fer realitat el compromís electoral dels socialistes de reconvertir l’antic Hospital Verge del Toro en un centre sociosanitari

Susana MoraEl PSOE Menorca demana i reclama al Govern de les Illes Balears donar prioritat a un dels principals compromisos electorals dels socialistes: la reconversió de l'antic Hospital Verge del Toro en un centre sociosanitari que centralitzi els serveis de caire social que ara mateix són una prioritat per Menorca.

Considerem que aquest projecte és una gran iniciativa, alhora que una aposta clara, on es tenen en compte les necessitats reals dels menorquins i les menorquines perquè disposin d'un lloc idoni on s'ofereixin serveis sanitaris i socials. És per això que els socialistes volem recuperar el projecte que va elaborar el segon pacte de progrés, l'antic Pla d'Usos creat l'any 2009 i que el Partit Popular va tenir la oportunitat d'executar durant el seu mandat i no va fer (2011-2015). Paral•lelament a la rehabilitació de Verge del Toro, també demanem al Govern que treballi per donar resposta a les necessitats residencials que Menorca té en l'àmbit social, i que haurà de passar per la construcció d'una nova residència de gent gran.

La portaveu del Grup Socialista al Consell, Susana Mora, exposa que "el Pla d'Usos de 2009 va quedar enllestit pel segon govern de pacte, i el Partit Popular a part de no ser capaç d'executar-lo, va abandonar a l'anterior legislatura deixant un mandat buit d'objectius i accions sociosanitàries amb repercussió als menorquins", a més, "el projecte sociosanitari que comprèn aquest Pla d'Usos, suposaria deixar, aproximadament, les dues plantes superiors buides que servirien, per cobrir futures necessitats de l'Illa", determina. Per altra banda, el portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Maó, Héctor Pons, afegeix que "tenim el compromís amb la ciutadania i el complirem per donar resposta a les prioritats socials i respondre a un model de ciutat que va en la línia de no deixar que els grans equipaments a edificis antics caiguin i degradin zones importants de Maó. Aquesta és la diferència amb el PP, que va intentar retornar l'edifici a la TGSS".

En aquest sentit, segons els indicadors per a la diagnosi social de Menorca de novembre de 2016 elaborat per l'OBSAM, l'envelliment de la població en els darrers 10 anys ens ha dut a tenir 3881 persones majors de 80 anys. A més, pel que fa al nombre de places per a persones grans en situació de dependència, recalquem que a les Illes Balears es pateix un dèficit històric de places. Actualment, devers 120 persones, esperen per rebre una plaça residencial mitjançant la llei de dependència. Aquests motius, entre d'altres, són els que ens porten a plantejar la necessitat d'una nova residència.

D'entrada, els usos que li volem donar al nou centre sociosanitari Verge del Toro seran els definits al Pla d'Usos de l'any 2009 realitzat per un govern progressista i que, a grans trets, contempla: farmàcia, vacunes internacionals, banc de sang, servei coordinador de drogodependències, espai pel centre base de la conselleria de serveis socials i cooperació que inclou, entre d'altres, el servei de reforma i el servei de valoració de la discapacitat, espais pels equip de valoració i atenció a la dependència, centre de dia per a gent gran, centre de dia discapacitat, hospital de dia geriàtric i teleassistència. Tot i açò, serà necessari dur a terme una revisió conjunta del Pla d'Usos de 2009 per tal de modificar-lo segons les necessitats actuals, eliminant aquells usos que han quedat obsolets o afegint aquells que siguin necessaris.

Per últim, els socialistes volem deixar pal•lès que tot aquest treball serà possible gràcies al resultat de la coordinació entre el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i l'ajuntament de Maó, i ja que no serà una tasca fàcil, demanem establir terminis reals per aquesta legislatura, perquè els ciutadans de Menorca sàpiguen i tinguin en ment cada un dels passos que se seguiran per aconseguir un centre sociosanitari a Verge del Toro.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube