Damià Borràs: “Menorca s’ha recuperat més ràpid respecte altres territoris per tenir una economia més diversificada i més dinàmica”

Quant a les dades d’atur, Borràs ha assegurat que Menorca està recuperant les dades prepandèmia perquè “esteim oferint una oferta turística de qualitat i més diversificada”

En una entrevista gravada de forma exclusiva per al canal de Youtube del partit, www.psoemenorca.tv, el Secretari d’Organització, Damià Borràs, fa una primera anàlisi del mercat de treball a les Illes Balears i a Menorca, així com un balanç de les dades d’ocupació dels últims mesos, sobretot del mes de setembre. 

“La reactivació de l’activitat econòmica i l’obertura al trànsit aeri i marítim d’Espanya i especialment de les nostres illes, ha propiciat que ens recuperem d’una forma més ràpida i eficient, respecte altres territoris, gràcies al funcionament d’una economia més diversificada i més dinàmica”, ha començat explicant.  

De fet, aquesta recuperació “ha significat que, per una banda, hi hagi hagut més persones que han tingut feina i, per tant, això ha suposat una disminució dels costos empresarials i també de l’Estat, com el manteniment dels ERTO o les ajudes als fixos discontinus”. Per l’altra, “aquesta major activitat econòmica ha fet, alhora, reactivar el nostre comerç i accelerar el creixement econòmic”. 

Per altra banda, Borràs ha assegurat “tot i que la temporada turística hagi començat més tard, aquesta s’ha allargat i s’ha assolit un millor mes de setembre en comparació amb el de l’any passat”. De fet, un dels factors que ha incidit en això ha estat que “els turistes que han vingut s’han desplaçat més, provocant una reactivació de l’oferta turística en els nostres comerços, restaurants o fins i tot supermercats”. 

L’escenari de la temporada turística de l’any 2022 “és moderadament optimista”, ha defensat Damià Borràs, “tot i que segueix sent insuficient”. Aquesta percepció és deguda al fet que “l’oferta turística que oferim és, de cada vegada, d’una millor qualitat: tenim millors restaurants i hotels de ciutat, i un comerç adaptat a les necessitats dels turistes i visitants, tot lligat a un entorn natural que fa que el nostre destí es converteixi en un atractiu turístic tant per a residents com per a visitants”. 

Quant a les dades de l’atur, “Menorca està recuperant la tendència prepandèmia perquè el sector turístic ha funcionat”, però, tot i que la despesa turística, en el còmput general, ha baixat, “és cert que ha augmentat en determinats sectors que són fonamentals per a l’economia de Menorca, com el comerç o la restauració, entre altres”. 

Per últim, Damià Borràs ha explicat que una de les amenaces més importants que pot patir el mercat laboral menorquí és, precisament, “seguir en la mateixa dinàmica d’abans de la pandèmia, perquè el futur no és de la quantitat sinó de la qualitat”. Un paper important en aquesta tasca la tenen els joves, “els quals de cada vegada estan més preparats per oferir alternatives a la manera de fer tradicional i per dedicar-se a altres mercats que ajudaran a la diversificació”. 

En aquest sentit, “si som capaços d’innovar, de relacionar diferents activitats econòmiques i d’oferir més qualitat als que ens visiten, serem capaços de ser més competitius i tenir una finestra oberta en aquest món de cada vegada més globalitzat.” En aquest camí, “Menorca està preparada per fer-hi front gràcies a la diversificació de productes i serveis que ofereixen els principals sectors de la nostra economia”, ha conclòs. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed