El PSOE Menorca celebra l’acte central del centenari amb l’estrena del documental “100 anys de socialisme a Menorca”

L’acte ha comptat amb l’entrega d’uns records als familiars dels principals protagonistes del socialisme menorquí, un reconeixement de la figura de Tirso Pons i als primers militants i als de més edat 

El PSOE Menorca ha celebrat a l’Orfeó Maonès l’acte central per commemorar el centenari de socialisme organitzat a l’illa amb l’estrena del documental “100 anys de socialisme de Menorca”. També s’ha fet entrega d’uns records als familiars dels protagonistes que recentment s’han incorporat a la galeria de socialistes il·lustres a la seu del partit, així com un reconeixement especial a la figura de Tirso Pons i també un homenatge als primers militants i als militants de més edat. 

Els petits presents que s’han fet entrega, han estat als familiars dels tres personatges que s’han penjat a la galeria de socialistes il·lustres, com Guillermo Triay Mus, José Mercadal i Oceanía Marquès. A més, els familiars de Tirso Pons han rebut una rèplica del quadre que s’ha col·locat a la galeria dels protagonistes del socialisme menorquí. 

També s’ha realizat un homenatge als primers militants que es van afiliar l’any 1977, després de la Dictadura. Alguns d’aquests protagonistes han estat Maria Borràs, Joan Tur, Borja Carreras o Marc Pons Sansaloni, entre molts d’amutres. Per part seva, Niní Sintes i Margarita Mercadal han rebut un present en nom dels miliants més antics de la història del PSOE a Menorca.

El secretari general del PSOE Maó, Héctor Pons, ha encetat l’acte manifestant que “celebram aquesta efemèride tan important per a Maó i Menorca, un segle de vida sobre el qual els i les socialistes hem passat per moments molt diferents: moments bons i també difícils i durs”. A més, ha recordat que “ser socialista representa el compromís de fer tot el que estgui al nostre abast per tal que tothom visqui ccom mereix, d’una forma justa i digna”. 

Per part seva, la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, ha seguit el relat de Pons afegint que “si la nostra historia es important, és perquè hem estat, som i serem el partit que més ha fet per Menorca i pels menorquins. 100 anys després”, ha seguit, “mantenim unes conviccions que tants socialistes van començar a construir i que han preservat els nostres ideals, superant tantes adversitats, deixant un llegat preciós que hem de seguir recordant, protegint i donant continuïtat”. 

Per últim, Francina Armengol, secretària general del PSIB, ha recalcat la manera de fer dels governs socialistes, tant de les Illes Balears com dels consells insulars, els ajuntaments o l’Estat, per superar la crisi provocada per la COVID-19 “des del suport als serveis públics i la defensa dels drets dels ciutadans”.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed