El PSOE Menorca critica que Adolfo Vilafranca hagi estat designat pel Govern com a membre del Consell d’Administració d’Autoritat Portuària

El Grup Socialista al Consell Insular presentarà una proposta d’acord per tal que el president del Consell Insular reconsideri la seva postura i cedeixi en favor de l’Ajuntament de Maó

El PSOE Menorca manifesta la seva preocupació davant el recent nomenament del president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, com a vocal del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Menorca per part del Govern de les Illes Balears. El partit els acusa de no creure en el municipalisme i d’utilizar les institucions per fer un ús totalment partidista. 

El partit entén que aquest nomenament va en contra del que s’ha fet en els últims anys, durant els quals sempre s’havia assignat aquest càrrec a un membre de l’equip de govern de l’Ajuntament de Maó, com a administració més propera que coneix de primera mà les necessitats del Port. En aquest sentit, la regidora Elena Costa ha qualificat aquest cas de “desprestigi” cap al consistori i ha criticat que la decisió “no respon en cap cas a una qüestió tècnica, sinó a una qüestió totalment partidista”. 

Cal recordar que, des de 2010, quan l’Ajuntament va perdre la representació directa i fins a l’actualitat, el Consell ha delegat, durant tots els mandats, i sota presidències dels diferents partits, la seva plaça en aquest òrgan. El Partit popular del 2011 al 2015; Més per Menorca del 2015 al 2017, i el PSOE Menorca del 2017 al 2023. De fet, el Consell Insular de Mallorca ha delegat aquest càrrec a l’Ajuntament d’Alcúdia, governat també pel Partit Popular, un clar exemple d’actuar seguint uns paràmetres polítics i no tècnics.

El Port de Maó exerceix un paper fonamental en l’economia de l’illa i en la seva connexió amb la resta del món. I és essencial que la seva administració es dugui a terme de manera eficient i en benefici de tots els menorquins i menorquines. En aquesta línia, la portaveu del Grup Socialista al Consell Insular, Bàrbara Torrent, ha avançat que “presentarem una proposta d’acord en el plenari d’octubre per demanar al president del Consesll que reconsideri aquest nomenament i el faci en favor de l’Ajuntament de Maó”. 

Per últim, el conseller socialista, Eduardo Robsy, ha afegit que “tenim un problema addicional: amb aquesta decisió es deixa als menorquins i menorquines sense representació efectiva en el Consell d’Administració d’APB, ja que Vilafranca es troba actualment en situació d’exedència amb el major grup nàutic de Menorca, el qual té interessos directes amb el Port de Maó”. Per tant, “el president s’hauria d’abstenir de forma sistemàtica en totes les decisions que tenguin relació amb l’ordenació del Port de Maó i deixaria a Menorca, d’aquesta manera, sense cap tipus de representació”.

Amb tot, el PSOE Menorca segueix estant compromès amb la defensa dels interessos de la nostra illa i seguirà fent feina per garantir que les decisions que afecten a Menorca es prenguin de manera justa i sempre en benefici de tots els seus ciutadans i ciutadanes. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed