El PSOE Menorca es proposa recuperar l’espai d’es Fabiol a Ciutadella per ubicar-hi serveis dirigits a les famílies amb menors de 0 a 12 anys

A més, reivindica la necessària rehabilitació de la seva estructura per acollir l’espai Paidós i les oficines de Patronat Municipal d’Escoles Infantils amb l’objectiu d’establir sinergies conjuntes en un mateix espai per millorar l’atenció a les famílies amb menors d’entre els 0 als 12 anys

El PSOE Menorca reivindica poder recuperar l’espai que albergava l’antiga escola infantil d’Es Fabiol a Ciutadella i que des del 2015 roman tancada a causa de les deficiències que presentava la seva estructura. La seva rehabilitació, a ulls dels socialistes, és cabdal perquè permetria disposar d’un centre molt més sostenible i respectuós amb el medi ambient i amb el nucli urbà de Ciutadella. 

La secretària general del PSOE Ciutadella, Noemí Camps, ha recordat que “fa massa temps que tenim aquest espai tancat i recuperar-lo seria una magnífica oportunitat per al municipi perquè suposaria, per una banda, recuperar un edifici emblemàtic i, per l’altra, millorar l’atenció a les persones amb dificultats socials per motiu de pobresa i d’exclusió social així com garantir un acompanyament integral a les famílies amb menors de 0 a 12 anys i que es troben en situació vulnerable”. 

En aquest sentit, el Partit Socialista encoratja a les administracions a fer feina en la rehabilitació de l’estructura d’aquest espai per tal que pugui acollir, en un futur, serveis fonamentals com els de menors i infància. Per exemple, podria albergar l’espai Paidós per seguir oferint suport educatiu, social i terapèutic, tants als adults com als infants, així com les oficines del Patronat Municipal d’Escoles Infantils. Tot amb l’objectiu d’establir sinergies conjuntes entorn a l’atenció d’aquests menors. 

Amb tot, tant el PSOE Menorca com el PSOE Ciutadella coincideixen en la necessitat d’adquirir un edifici que, en aquests moments, es troba en una situació de desús i convertir-lo en una casa d’acollida on la coordinació entre els agents socials, les famílies i tota la comunitat educativa, puguin donar una resposta integral a les necessitats i demandes que sorgeixen a aquests nuclis familiars i afavorir, en última instància, la seva inclusió social. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed