El PSOE Menorca fa un balanç positiu de les polítiques socials i aposta per un canvi de model d’atenció centrat en les persones majors

El partit posa en valor totes les polítiques que s’han posat en marxa arran de la pandèmia mundial per arribar a tothom i cobrir totes les necessitats

El PSOE Menorca fa un balaç positiu de les polítiques socials que s’han posat en marxa des de la conselleria de Benestar Social del Consell Insular, liderada per Bàrbara Torrent, per millorar la qualitat de vida dels menorquins i menorquines i, molt especialment, des de l’esclat de la pandèmia mundial que ha sacsejat els pilars fonamentals de la nostra societat.

Amb l’objectiu de no deixar a ningú enrere i mantenir la cohesió social, s’han multiplicat per quatre les prestacions a Càritas i Creu Roja per arribar a cada casa i a cada família, s’han duplicat les ajudes socials als ajuntaments, s’ha aconseguit entre tots i totes que l’Estat implementi l’Ingrés Mínim Vital i s’ha multiplicat, a més, les ajudes a entitats socials. 

Per altra banda, ha resultat fonamental seguir fent feina per millorar la situació de les nostres persones majors, tant les que viuen a casa com en els geriàtrics. Per açò, s’ha tret una convocatòria d’ajudes tècniques i tractaments sociosanitaris per a majors i discapacitats i s’ha adjudicat el nou servei de teleassistència que posa en marxa, alhora, la teleassistència avançada amb nous serveis i que fa gratuït per a tots ells el servei bàsic. 

Per seguir reforçant l’assistència als geriàtrics, s’ha aprovat el programa per a la contractació de personal de reforç als serveis del centre de Trepucó, la residència de Gent Gran, la casa d’Infància, el centre de dia i la residència de gent gran de Santa Rita, tot amb l’objectiu de tenir el personal suficient per garantir el compliment de totes les mesures.

Totes aquestes mesures que s’han engegat al llarg d’aquests mesos, no fan més que complementar tota la feina feta que s’ha fet durant aquesta i l’anterior legislatura en matèria social i que lideren els i les socialistes. Per exemple, aquesta feina se suma, entre d’altres, a l’ampliació de places a les residències geriàtriques i centres de dia i a les ampliacions, també, de les seves estructures per oferir un millor servei als usuaris i usuàries. 

No obstant, s’ha fet pal·lesa la importància de reforçar la xarxa assistencial, social i sanitària així com caminar cap a un nou model d’atenció centrat en les persones majors. Aquest, s’ha de fer a través de l’impuls de nous programes d’atenció domiciliària amb horaris més flexibles i amb perfils professionals diferents que permetin mantenir l’autonomia i vetllin pel manteniment de les capacitats d’aquestes persones.

Amb tot, el PSOE Menorca defensa que les polítiques en matèria de benestar social que impulsen els i les socialistes des de les diferents administracions on governen, demostren el seu compromís amb les necessitats dels ciutadans i ciutadanes i amb la seva qualitat de vida, amb l’únic objectiu de seguir enfortint i consolidant els pilars que sostenen el nostre Estat de Benestar. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed