Pepe Mercadal demana al Govern d’Espanya una freqüència més en la ruta Menorca-Madrid per l’hivern que ve

El diputat socialista també insta a replantejar l’OSP i estudiar si l’augment de la demanda permetria operar la ruta en règim de lliure mercat durant l’hivern

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pepe Mercadal, ha registrat una Proposició no de Llei (PNL) a la Comissió sobre Insularitat per instar el Govern d’Espanya a incrementar el nombre de freqüències i places en la ruta aèria entre Menorca i Madrid. 

La ruta s’opera, des de 2012, sota una Obligació de Servei Públic (OSP) durant alguns mesos de l’any. El contracte actualment vigent cobreix els mesos de novembre a abril dels hiverns 2023-2024 i 2024-2025 – és a dir, dues temporades baixes. Per tant, la petició de Mercadal és que l’augment de freqüències s’apliqui a partir de l’1 de novembre de 2024 i fins el 30 d’abril de 2025.

“Aquest hivern, tant els usuaris com el Ministeri hem constatat que la ruta Menorca-Madrid ha tingut moments de saturació”, amb els perjudicis que açò ha ocasionat als viatgers. Mercadal explica que “estem en contacte amb el Ministeri des de desembre per trobar solucions a aquesta saturació i hem de convèncer l’aerolínia de la idoneïtat d’augmentar el nombre de places previstes”. L’actual contracte ja va establir un increment de places  respecte a l’anterior (de 74.000 a 79.000), però no han estat suficients per cobrir la demanda.

“Veim un increment molt significatiu en la demanda d’aquesta ruta aèria des de la pandèmia”, explica el diputat socialista basant-se en les dades del Ministeri de Transports. Per això, “per l’hivern que ve és necessari un increment de les places ofertes, amb una freqüència més al dia si és possible. Volem evitar els escenaris de molts vols esgotats que hem viscut aquest hivern.” 

Mercadal també assenyala que aquesta “és una demanda compartida amb el govern del Consell Insular, del Partit Popular, però aquests mesos hem trobat a faltar que no hagin estat gens proactius per trobar solucions. Hem vist declaracions públiques del president del Consell i altres representants del PP al respecte, però ningú d’ells ha duit el problema a qui el pot solucionar. El Ministeri s’ha assabentat del problema per nosaltres, no pel Consell, que és qui més i millor hauria de representar les demandes de l’illa”.

A més, constatant l’important augment de la demanda, Pepe Mercadal demana al Govern d’Espanya que estudiï si és necessari mantenir tots els mesos que actualment es cobreixen amb OSP o si, almenys alguns, ja són suficientment competitius com per operar en règim de lliure mercat. “De cara a l’hivern 2025-2026 hem de començar a plantejar si podem treure l’OSP, almenys durant alguns dels mesos, per, entre altres beneficis, poder obrir la ruta a altres companyies i, per tant, millorar la connectivitat amb la capital”.


Source: Federació de Menorca


Source: Municipi Es Castell

Source: Municipi Sant Lluis


Source: Municipi Ciutadella

Comments are closed