Pepe Mercadal visita Kiev en representació del Parlament despanyol amb motiu del segon aniversari de la invasió russa

El socialista ha defensat que “restablir el control d’Ucraïna sobre tot el seu territori és fonamental per preservar l’ordre global basat en normes que sempre hem defensat des d’Europa”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés i secretari primer de la Comissió d’Afers Exteriors, Pepe Mercadal, viatja a Kiev els dies 23 i 24 de febrer, representant el Parlament espanyol, emmarcat en la visita que la Global Parlamentarians Network to Support Ukraine (U4U) realitza amb motiu del segon aniversari de la invasió russa a Ucraïna. “Restablir el control d’Ucraïna sobre tot el seu territori és fonamental per preservar l’ordre global basat en normes que sempre hem defensat des d’Europa i des de la socialdemocràcia europea”, ha manifestat el socialista.

A més, el socialista ha afegit que “hem de ser conscients que ens trobam en una ofensiva coordinada pel règim de Putin i altres autocràcies del món per acabar amb l’ordre internacional que ha permès més democràcia, més llibertats i més prosperitat de la història de la humanitat.

Per açò, “els representants que som avui a Kiev ho tenim clar: la Unió Europea ha de continuar unida en el seu suport a Ucraïna i incrementar l’assistència financera i militar durant aquest any. Si Europa està unida, Rússia és molt més dèbil”. 

Durant la visita, els parlamentaris seran rebuts pel president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski, i mantindran trobades amb diversos membres del seu govern, com la viceprimeria ministra per a la Integració Europea i Euroatlàntica d’Ucraïna, Olha Stefanishyna, el ministre de Defensa, Rustem Umeroz, i el viceprimer ministre per a la Restauració d’Ucraïna, Oleksandr Kubrakov, entre d’altres. A més, faran una visita per la ciutat amb l’objectiu de comprovar els efectes de la guerra. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed