Susana Mora: “a la Llei de Turisme se’ns ha recongut la feina feta entorn al Pla Territorial Insular de 2003”

La socialista ha defensat que aquesta normativa permet el creixement previst ja al PTI de 2003, podent créixer en 10.800 noves places turístiques 

La presidenta del Consell de Menorca i secretària general de PSOE Menorca, Susana Mora, en una entrevista gravada pel canal de youtube del partit, www.psoemenorca.tv, ha defensat la Llei General Turística de les Illes Balears i l’ha qualificada com una “llei pionera en tot l’Estat perquè tracta el turisme des d’un plantejament totalment transversal”. 

Aprovar, en aquests moments, la Llei de Turisme de les Balears “és molt important”, ha assegurat Susana Mora, “ja que fa molts d’anys que des de Menorca venim fent feina entorn al fet que el turisme és la nostra principal palanca econòmica i, com a tal, li volem donar el reconeixement que es mereix, posant en valor tot el que tenim per poder seguir creixent en qualitat i competitivitat”. 

En aquesta línia, la socialista ha seguit defensant que “es tracta d’una llei pensada amb i per a Menorca, ja que se’ns ha reconegut la feina feta entorn al PTI, un document que ara s’està revisant i que aprovarem dins d’enguany”. Tot aquest treball, recalca, “trasllada a la Llei turística el model propi de Menorca i el posa en valor com a referent per a la resta d’illes”. 

De fet, “la llei permet el creixement previst ja al PTI de 2003 i recollit a l’actual revisió, entorn a les àrees de reconversió turística, cosa que no existeix a les altres illes”. A les ART de Menorca “encara hi queden 10.800 places turístiques de nova creació per créixer, sempre d’acord a l’aprovació de planejaments urbanístics i tràmits administratius, i que queden exemptes de la moratòria”. 

“La Llei turística estableix l’excepció per al creixement previst a les ART definides al PTI, perquè presta atenció a la singularitat de la nostra illa i pren en consideració la feina que duim fent des de fa molt de temps en la planificació del creixement i assegurar, així, l’equilibri i la sostenibilitat de l’activitat turística”. Per tant, “hi ha un potencial creixement vigent per als pròxims anys que encara es pot anar desenvolupant”. 

Tant és així, que la singularitat de Menorca a la llei queda de manifest amb un altre aspecte clau. “Per tal d’ordenar la situació dels aparthotels, els quals en l’anterior crisi es van vendre a diferents titulars, i per regular aquesta activitat, la nova normativa permet que, en el termini de dos anys, els apartaments que es van vendre abans del 2003 puguin dur a terme l’ús turístic a l’immoble”. 

Susana Mora ha acabat el seu discurs explicant que, en definitiva, “aquesta llei neix arran d’anys de debat i entorn del diàleg social entre sindicats i patronals, que veuen l’oportunitat d’establir millores que beneficien, al mateix temps, els treballadors i treballadores, els negocis i el progrés social, econòmic i mediambiental de la nostra terra”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed