Susana Mora: “El PP no aprova uns pressupostos per la falta de lideratge i per ser incapaç de trobar consensos amb la resta de grups polítics”

La portaveu socialista ha lamentat l’escàndol del Consell Insular entorn els pressupostos i ha dit que “no trobaran el PSOE si no és per consensuar les grans polítiques que afecten Menorca”

En el plenari d’aprovació inicial dels pressupostos del Consell Insular de Menorca, la portaveu del Grup Socialista a la institució, Susana Mora, ha iniciat la seva intervenció recordant que “un pressupost és una eina per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes, un pressupost és política”, i ha lamentat que “l’únic que fa el PP quan governa és gestionar un pressupost perquè els nombres quadrin i limitar-se a destruir el que s’ha fet durant les darreres legislatures”. 

Mora ha recordat el PP que, “per treure endavant uns pressupostos s’han de cercar consensos amb tots els grups polítics, sobretot quan governa en minoria”. No obstant açò, “no han estat capaços de cercar el consens i l’acord necessari, i han preferit deixar Menorca sense pressupostos a negociar amb els grups de l’oposició per tal de treure endavant els comptes”. Per tant, la socialista ha demanat que “si ja neix mort, com pretenen fer política a favor de Menorca i dels menorquins i menorquines?”.

En aquest sentit, la portaveu ha dit de forma contundent que “si el PP cercava l’acord amb el PSOE, i volia tenir estabilitat a la institució, havia de ser a través de trobar acords sobre grans polítiques que afecten Menorca i que anessin molt més enllà dels nombres. Però hem vist que no han fet l’esforç ni han tingut la voluntat de cercar-lo”. I ha advertit que “si el PP acaba cedint al xantatge de Vox i s’acaba radicalitzant només per mantenir el govern, no comptarà, en cap cas, amb el suport del PSOE”.  

Quant al contingut, “es tracta d’un pressupost que no dóna resposta a les necessitats dels menorquins i menorquines”, i ha recordat que “malgrat ser el més alt de la història, no contempla una mesura d’escut social”. En aquest punt, Mora ha lamentat que el PP s’ompli la boca de dir que “fa feina per la diversificació econòmica” quan les partides dirigides al sector primari de Menorca es disminueixen a favor de la promoció turística, per exemple.

Amb tot, Susana Mora ha acabat la intervenció defensant que “la política és molt més que gestió i molt més que nombres. La política ha de ser l’eina que transformi la realitat de la nostra gent, i per açò necessita el lideratge polític, la negociació i l’impuls de projectes propis que no ha tingut precisament l’actual equip de govern del PP, el qual, recordam, governa en minoria”. 

“Els menorquins i menorquines no mereixen un govern que vagi de crisi en crisi i d’irresponsabilitat en irresponsabilitat, mereix uns responsables polítics que vetllin pel seu interès, en lloc per l’interès partidista”. Per tant, “demanam al PP que torni al seny, a la coherència i canviï la dinàmica”. Mentrestant, “vull deixar clar que, mentre el vot contari de Vox és a canvi de tornar a un cogovern amb el PP, el vot contrari del PSOE és a favor de l’interès general de la gent de Menorca”, ha conclòs.


Source: Federació de Menorca


Source: Es Castell

Comments are closed