Susana Mora: “El PSOE és la millor opció per seguir governant les institucions menorquines”

La secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, ha començat el seu discurs en el Comitè Insular fent referència al 30 aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera. “Una fita històrica assolida pels menorquins i menorquines i que persegueix l’equilibri entre la preservació necessària del nostre territori i la generació d’oportunitats”. Precisament, “l’eina que ha possibilitat que aquesta declaració es doti de contingut és el PTI, un instrument amb noms i llinatges socialistes: Joana Barceló i Lluïsa Dubón”. 

Mora també ha defensat que “duim dues legislatures fent feina per a les persones i prioritzant el diàleg amb la gent”. Aquesta feina també ha passat, tal com recorda, “per reprendre el diàleg amb tots els ajuntaments a través de les juntes de baltes, amb agents socials i econòmics i amb la societat en general”.

Lligat al món laboral i a l’economia, la socialista ha criticat el PP que, durant la pitjor crisi econòmica que ha viscut Espanya, va optar per les retallades, a no fer polítiques actives de formació i ocupació o a tornar fons europeus. “Quan vam entrar a governar el 2015, a Menorca teníem una mitjana a l’any de 5.090 persones desocupades, mentre que, a dia d’avui, en tenim 2.788”. Per tant, aquestes dades demostren que “l’esquerra no només sap gestionar l’economia, sinó que genera més oportunitats que mai”. 

Tota la feina i la gestió feta fins ara és la millor carta de presentació, una feina que avala el PSOE com la millor opció per seguir governant les diferents institucions. No obstant això, Susana Mora ha reivindicat que “continuam tenint molts reptes cabdals per a Menorca”. “No podem permetre que el turisme torni a ser una font de conflicte a la nostra illa; hem lluitat massa per l’equilibri i per aconseguir l’anhelada desestacionalització, però tenim externalitats negatives que hem de seguir abordant”. 

L’habitatge, ha recordat, “n’és una d’elles”. “Hem de continuar fent feina entorn a propostes valentes sobre com millorar la seva gestió i convertir-lo en el quint pilar del nostre Estat de Benestar”. La gestió dels recursos, la del cicle de l’aigua o la dels residus en són d’altres que requereixen d’un debat amb la ciutadania i també amb els professionals de la matèria per continuar avançant. Malgrat a dia d’avui Menorca està més connectada que mai durant temporada baixa, “seguim necessitant més i millors connexions que permetin els menorquins i menorquines moure’s amb les mateixes condicions i oportunitats que la resta de ciutadans i ciutadanes”. 

 

Per acabar, la socialista ha expressat que “el 28 de maig els menorquins i menorquines han de votar socialista des del convençiment que el PSOE és la millor opció, i ho som perquè volem seguir transformant el dia a dia de tots i totes, conscients que mentre hi hagi un repte o una necessitat, hi haurà un o una socialista que lluitarà per millorar, des de la política, la societat que tothom mereix”. 

Per últim, el Comitè Insular ha aprovat el Comitè Electoral, òrgan que ha d’organitzar la campanya electoral de cara a les eleccions del maig de 2023. El Secretari d’Organització, Damià Borràs, serà el responsable de coordinar-lo. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed