Susana Mora: “Menorca ha de seguir avançant amb el model sensat i equilibrat que ha fet posible la Menorca que tenim”

A les eleccions de 28 de maig, haurem de triar si volem seguir progressant per la senda de benestar compartit o si hem de tornar al model individualista, basat en el creixement turístic indiscriminat, que representa la reta de PP i Vox

Les polítiques que han impulsat el progrés de Menorca tenen marca socialista. Gràcies a les nostres polítiques, els menorquins i menorquines hem sabut mantenir l’equilibri entre el creixement econòmic i la preservació del paisatge, entre la conservació dels valors naturals i les tradicions de Menorca, i la incorporació de la modernitat. D’aquesta manera, hem avançat cap a la prosperitat i el benestar sense renunciar mai a la nostra manera de ser i de fer, sense malbaratar la cohesió social que és la base de la nostra convivència.

Així, amb el Pla Territorial (PTI), ha dit Susana Mora, “hem impulsat les polítiques que han permès la protecció del territori, però que també han promogut l’evolució del turisme cap a un model més sostenible, que ajuda cada vegada més a repartir millor la riquesa que aquest turisme genera”.

A la vegada que hem promogut les polítiques socials que han beneficiat el benestar de la gent, el creixement equilibrat dels infants i dels joves, la normalització de les persones amb diversitat funcional, tots els avenços aconseguits en qüestions d’igualtat, entre tants d’altres.

Avui Menorca s’enfronta a nous desafiaments que hem de saber aprofitar. Hem d’impulsar mesures per lluitar contra les conseqüències del canvi climàtic. I hem de sebre aprofitar les noves oportunitats de diversificació econòmica i turística que ens brinden les noves tecnologies. Perquè a través d’açò no farem altra cosa que enfortir i consolidar encara més el nostre model.

Per açò hem de resoldre aquests nous reptes mirant sempre cap al futur, ben conscients que en molts de llocs on la dreta ha governat històricament més temps, ara volen rectificar el rumb i imitar el model de creixement de Menorca.

Per açò dia 28 no podem caure en el parany del retrocés. No podem desfer tot el camí fet, com pretén la dreta de PP i Vox. No podem emprendre el rumb fracassat que tants d’altres territoris volen abandonar.

Des del PSOE Menorca volem seguir avançant amb el model de creixement equilibrat pel qual la majoria dels menorquins i menorquines han optat, des d’una visió progressista que entén la societat menorquina com un tot cohesionat i solidari, on ningú no pot quedar enrere. Perquè els problemes com l’accés a l’habitatge, la gestió del turisme, la diversificació econòmica o el canvi climàtic necessiten una resposta que cregui que el progrés només és possible si es produeix des de l’equitat, on tothom hi té cabuda.

Com ha manifestat la presidenta del Consell Insular i candidata a la reelecció pel PSOE Menorca, Susana Mora, “si ahir deia que aquesta és la campanya més important dels darrers anys, és perquè ningú pot oblidar que hi ha un altre model de Menorca, el de la dreta de PP i Vox, del tot contraposat al nostre. Un model que creu que l’habitatge és un bé de mercat com qualsevol altre, en tost d’un dret que tenim totes les persones per poder viure dignament.”

“No podem deixar la solució d’aquest problema tan greu només en mans del lliure mercat”, hi ha insistit la candidata socialista, “sinó que des dels governs hem de fer tot el que estigui en les nostres mans perquè tothom pugui tenir una casa i viure dignament. Hem d’incentivar la iniciativa privada, sí, però també hem d’actuar amb tota la fermesa des de la iniciativa pública. Perquè mirar cap a una altra banda, com proposa el PP, i no fer res per protegir els drets dels menorquins, no fa altra cosa que provocar l’encariment del preu de les cases i empitjorar la massificació turística”.

“Davant el model de gestió fracassat del PP”, ha insistit Susana Mora, “els i les socialistes defensam el model progressista que la majoria dels menorquins volem i que aposta pel benestar de la nostra gent. Per açò, us demanam que el pròxim 28 de maig voteu socialista, per garantir els nostres drets i per continuar fent de Menorca una terra de prosperitat”.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed