Susana Mora: “seguim amb l’impuls de l’allargament de la temporada turística i la millora de la mobilitat”

Hem de seguir estirant la temporada turística. Els beneficis del turisme han d’arribar a molta més gent durant més temps. Amb seny i mesura, perquè ni els menorquins ni els turistes volem saturació

L’aposta per un turisme equilibrat i que defensi la identitat i els valors de la societat menorquina és el principal repte que afronta Menorca. El model de gestió turística i la seva estratègia s’ha de continuar fent des del màxim respecte al paisatge i el patrimoni natural, històric i cultural, així com a la societat menorquina. 

En aquesta línia, el PSOE Menorca defensa que hem de respectar els límits de la capacitat de càrrega turística de l’illa per tal de garantir la continuïtat de la qualitat com a destí i en benefici de la gent de Menorca, procurant sempre l’acord amb els agents econòmics i socials, i amb l’objectiu d’estirar encara més la temporada en benefici de la desestacionalització.

En paraules de la presidenta del Consell Insular i candidata a la reelecció pel PSOE Menorca “és imprescindible conservar la capacitat de generar feina i riquesa que té el turisme, en depenen moltes famílies econòmicament” i ha afegit que “per poder viure del turisme i hem de poder conviure. Per açò, hem de seguir treballant per evitar la concentració de turistes durant els mesos de juliol i agost, i afavorir la seva arribada al llarg de tot l’any, per així reduir l’impacte sobre els recursos com l’aigua i l’energia, i en la gestió de residus, alhora que hem d’afavorir la reducció de la precarietat i fomentar l’estabilitat laboral”. 

D’aquesta manera, les socialistes han defensat la necessitat de re-avaluació de la capacitat màxima de càrrega de l’illa per tal d’iniciar amb coneixement de causa un procés de debat social sobre els possibles límits del creixement, així com també de la necessitat de limitar l’entrada de vehicles a l’illa, així com les flotes dels cotxos de lloguer i regulació de l’entrada d’autocaravanes, admetent només aquelles que tinguin reserva a un càmping autoritzat o una plaça reservada a un pàrquing municipal habilitat per aquest tipus de vehicle. 

En el mateix sentit, s’impulsarà una xarxa de transport públic moderna i eficient que garanteixi en tot moment la mobilitat turística de manera suficient, així com l’accés ordenat als indrets d’especial rellevància de l’illa.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed