Carol Marquès demana en el Parlament que el Govern declari com a zones tensades tots els municipis que compleixin els requisits

Aquest matí s’ha celebrat el plenari del Parlament de les Illes Balears, en el qual els diputats menorquins, Carol Marquès, Pilar Carbonero i Marc Pons han interpel·lat el Govern de les Illes Balears en diferents qüestions que afecten Menorca. En aquest sentit, Marquès ha demanat al Govern que declari com a zones tensades els municipis que compleixin amb els requisits; Cabonero ha exigit al conseller Joan Simonet que posi en marxa mesures en matèria de política agrària i Pons ha defensat que si el que vol el PP és posar límits, els posi damunt del preu del lloguer dels habitatges. 

Declaració zones tensades els municpis que compleixin amb els requisits

En primer lloc, Marquès ha insistit en la idea que “esteim patint una emergència habitacional sense precedents, i l’únic que ha fet aquest Govern és impulsar mesures a llarg termini”. De fet, la socialista, en la seva intervenció, ha recordat que “des que governa el PP hem passat a ser el territori on el preu de l’habitatge és el més car de tot l’Estat”. Per donar una solució a aquesta problemàtica, Marquès ha exigit que “deixin de beneficiar l’especulació i declari com a zones tensades tots els municipis que compleixin els requisits”.

En aquest sentit, la diputada ha posat un exemple clar que il·lustra aquesta situació. “4 estudiants amb un pis compartit a Barcelona pagaven 1.800€ de lloguer, però, gràcies al fet que Catalunya ja ha implementat la mesura de les zones tensades, amb la renovació del contracte aquest preu ha disminuit a 1.400€. Una situació que a Balears és del tot contrària”.

Arran d’aquest fet, Marquès ha demanat a la consellera Vidal “si creu que és una bona notícia que els ciutadans de les Balears hagin d’emigrar perquè no poden pagar els alts preus dels lloguers. A aquestes illes ja no s’hi pot viure”, ha sentenciat.

Populisme del PP en matèria agrària

Per part seva, Carbonero ha demanat al conseller Joan Simonet pel populisme en matèria agrària que està adoptant el PP. “Els populismes es combaten evitant els dobles discursos. El que no pot fer el PP és incórrer en incoherències greus, defensant, per una banda, el Pacte Verd Europeu i, per l’altra, alienant-se amb Vox no votant en contra de les demandes d’eliminar-lo. Hem vist com té un discurs en el Parlament de les Illes Balears i a Europa un altre de ben diferent”. A més, la socialista li ha recordat que en matèria de política agrària Europa i el Govern d’Espanya han fet els deures, “qui no els ha fet ha estat el Govern balear. Ja és hora que es posi les piles”. 

Pressió turística damunt del territori

Marc Pons, per últim, ha defensat que “el PP ha passat del discurs de la llibertat econòmica de negar la saturació turística, criticar la turismofòbia i defensar el creixement il·limitat, a assumir que hi ha saturació turística, afirmar que ja no podem créixer més i que s’han de posar límits”. Aquestes incoherències constants en la política del PP només demostren que “no saben cap a on anar. I el que no poden fer és defensar que s’han de posar límits mentre permeten que es legalitzin totes les construccions il·legals que hi ha en sòl rústic a les Illes Balears”. 

En aquest sentit, tal com criticat el socialista, “els falta responsabilitat i alçada de mires. Si el que estan defensant és que el fet de legalitzar aquestes construccions il·legals no és posar més pressió damunt del territori, estan molt equivocats. I si el que realment volen és posar límits i ajudar la gent, el que han de fer és posar-ne sobre els lloguers dels habitatges per tal de millorar la seva qualitat de vida”, ha conclòs. 

Source: Federació de Menorca

Source: Ferreries

Comments are closed