El PSOE Menorca lamenta que Es Migjorn decideixi sortir del Consorci de Disciplina urbanística i adverteix que la decisió respon a interessos particulars

El PSOE Menorca lamenta que l’Ajuntament des Migjorn Gran, liderat pel Partit Popular, hagi decidit sortir del Consorci de Disciplina Urbanística de la mateixa manera que ho va fer, l’any 2011, el de Ciutadella també presidit pels populars. Cal destacar que el Consorci serveix per oferir als ajuntaments les eines necessàries per gestionar els recursos públics per una finalitat comú. 

El partit adverteix que la decisió respon a interessos particulars, ja que és el Consell Insular la institució de la qual depèn, de forma íntegra, el pressupost del Consorci. En aquest sentit, al consistori no li suposa cap aportació econòmica “a canvi” de comptar amb els materials i personal necessari per realitzar de forma correcta les tasques de disciplina urbanística en sòl rústic.

Així, un cop el consistori hagi sortit del Consorci, s’haurà de fer càrrec de totes aquestes despeses, les quals s’hauran de cobrir amb pressupost públic, uns diners de tots els veïns i veïnes del municipi. En aquest punt, el PSOE Menorca creu que, en temps de crisi econòmica, el PP hauria de prioritzar les inversions públiques per ajudar a la gent, i no destinar-les a despeses que l’Ajuntament es podria estalviar.

És per aquest motiu que els i les socialistes acusen l’equip de govern liderat per Antònia Camps d’amagar el vertader motiu de la sortida, tot i que l’herència d’infraccions urbanístiques en sòl rústic que els persegueix i que tothom coneix, els delata. 

Cal recordar que l’any 2007 l’Ajuntament va posar una multa de 70.000€ a Antònia Camps i Ramón Verdú, actuals batlessa i regidor d’urbanisme, per construir una casa, un garatge i una piscina en sòl rústic sense llicència. Camps i Verdú van haver de pagar la multa, tot i que aquest fet no legalitzava les construccions. També, en el 2014, el Consorci els va obrir un nou expedient pel qual haurien pogut construir 4 construccions més sense llicència a la mateixa zona. De fet, Camps i Verdú mai han explicat en quin estat es troba aquest segon expedient.

En línia del PSOE Es Migjorn, el PSOE Menorca recorda a l’Ajuntament des Migjorn que sortir d’aquest Consorci no eximeix al municipi de les seves responsabilitats en matèria urbanística i denuncia que es tracta d’una decisió marcada per una manca d’ètica, de transparència i una falta de respecte cap als migjorners i migjorneres, i el convida a explicar als ciutadans i ciutadanes les raons per les quals volen deixar el Consorci.

Per tant, el PSOE Menorca reitera la idea que voler sortir d’una entitat amb personalitat jurídica pròpia on tots els ajuntaments hi estan adscrits, només pot ser per resoldre qüestions urbanístiques particulars que només es poden solucionar a través d’un servei municipal i no insular. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed