El PSOE reclama més celeritat al PP per executar les inversions previstes a l’ escorxador municipal

Els socialistes recorden que el finançament es va aconseguir el passat mandat i ara temen que es puguin perdre les ajudes davant la falta d’avanços en la tramitació de les actuacions

El grup municipal del PSOE a l’Ajuntament de Ciutadella ha presentat una moció pel Ple de maig per demanar a l’equip de govern del Partit Popular l’execució de les inversions previstes a l’escorxador municipal i la concreció de les ajudes que es destinaran a aquesta instal·lació.

Des del PSOE es vol recordar que l’escorxador Municipal de Ciutadella és una instal·lació que acull el 80% del sacrifici de l’Illa, és, per tant, una infraestructura necessària i imprescindible pel camp de Menorca. De fet, els socialistes destaquen que durant els darrers vuit anys s’hi han fet inversions diverses, que han estat necessàries tant pel seu bon funcionament, com per donar compliment a la normativa sanitària, cada vegada més exigent. Aquestes inversions, assenyalen, es van realitzar amb finançament del Govern Balear a través del FOGAIBA i també, des del 2021, amb finançament del Consell Insular de Menorca.

El 2022 el govern balear, recorden, va destinar al seu pressupost una partida d’un milió d’euros per dues inversions tan importants com necessàries a l’escorxador de Ciutadella: El Sanejament de les aigües residuals i el Tractament de la sang.

De fet, des del PSOE s’apunta significativament que l’anterior equip de govern va deixar adjudicats aquests projectes amb el finançament específic del Govern Balear. Passat, però, ja quasi un any de legislatura, davant la manca de notícies i informació respecte a l’execució d’aquestes inversions, el PSOE ha consultat els expedients i ha vist que, concretament, pel que fa al projecte de tractament de sang, no s’hi ha fet cap passa més i ha quedat aturat.

El grup municipal del PSOE a l’Ajuntament manifesta una gran preocupació per aquest fet, ja que la finalitat de l’actuació era la de resoldre un tema sanitari i ara temen també que un cop aconseguit el finançament l’anterior mandat, ara aquestes ajudes es puguin perdre, perquè com lamenten no s’ha avançat res per tal d’executar aquesta actuació.

El transport i eliminació dels subproductes animals, sense contracte.

D’altra banda, des del grup municipal del PSOE Ciutadella també s’ha constatat que el servei de transport i l’eliminació dels subproductes animals de l’escorxador municipal va veure com caducava el contracte el desembre de 2023, sense que l’equip de govern municipal del Partit Popular l’hagi licitat de nou. En aquest sentit, els socialistes han presentat també una bateria de preguntes al Ple d’aquest mes, per tal que el regidor responsable clarifiqui els fets i informi davant del Ple sobre la irregularitat d’estar portant-se un servei fora de contracte, la qual cosa suposa un incompliment clar de la llei de contractes del sector públic, que ho prohibeix expressament.

Comments are closed