PRESSUPOSTS 2021: UNA PREVISIÓ QUE NO S’AJUSTA A LES NECESSITATS URGENTS NI REALS

👉🏻

El PP presenta uns pressupostos que no donen respostes ni alternatives a les necessitats urgents provocades per la crisi galopant actual i immediata. L’argument del sanejament del deute municipal (que els venia obligat per llei) sembla que sigui l’únic objectiu d’una administració pública que ha de vetllar pel progrés i l’avenç de la població a qui representa. El cert, però, és que la nostra població és a la cua de la renda per càpita de la nostra illa i cap projecte municipal important s’ha culminat al llarg dels seus dos darrers mandats i el que portem del present. Ni tan sols el PGOU s’ha tirat endavant al llarg de 6 anys, cabdal per a la reactivació econòmica i habitacional d’Alaior.

❗️

Ni una sola passa per posar fil a l’agulla al problema de la vivenda.

❗️

No preveuen bonificacions a empreses, comerços o bars i restauració per ajudar aquest teixit productiu a pal.liar els efectes greus que pateixen amb la crisi sociosanitària.

❗️

No escolten el clam de molts col·lectius que posen l’accent en la urgència i en la manca de vivenda social.

❗️

No mantenen viu el teixit cultural amb una dotació pressupostària adequada que pugui garantir la contractació de propostes locals dinamitzadores, sinó que la minven considerablement i es dediquen a destinar doblers a muntar exposicions de fora, que a més a més vénen a colapsar la única sala municipal que reuneix certes condicions per fer-hi esdeveniments culturals en la situació actual.

❗️

No aposten per la promoció del reciclatge ara que han d’entrar en vigor des d’Europa mesures sancionadores per a aquells municipis que no compleixin amb uns barems de reciclatge; i el nostre municipi és a la cua de l’illa!

❗️

No hi ha cap projecte que promogui la reactivació de la feina i la petita empresa al nostre municipi, que és el realment urgent i que clama al cel.

❗️

Ni una paraula sobre l’ampliació de places geriàtriques i de centre de dia. Ni una paraula sobre l’adquisició de terrenys que facin possible aquest creixement, que és i serà necessari.

❗️

Redueixen també en fires i mercats o en plans de promoció turística.Dins aquest pressupost continuista, on sembla que res estigui passant, és clar que augmenten la destinació a serveis socials. Però aquest augment no arriba ni a un 1% del pressupost total.

👉🏻

I encara obvien dins aquest pressupost les nostres propostes econòmiques concretes aprovades per unanimitat del ple, sense respectar els acords de prioritats a emprendre. Falta imaginació i dedicació per respondre a necessitats urgents. L’asfalt i el ciment no han d’anar per davant d’allò que precisen les persones.

Source: Municipi Alaoir

Comments are closed