Reyes Maroto destaca el “gran resultat” del pla pilot de turisme de Balears, el qual “ens mostra al món com a destinació segura i amb les màximes garanties”

Cosme Bonet ha qualificat el pla pilot de turisme com “una fita en l’evolució del sector i la millor campanya de promoció de Balears com a destí segur”

El senador socialista per Mallorca, Cosme Bonet, ha participat en la sessió de control al Govern d’Espanya al Senat, on ha demanat a la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, quina valoració fa del pla pilot de turisme segur de Balears.

Bonet ha reconegut que “el Govern d’Espanya va entendre des del primer moment les dificultats a les quals s’enfronta el sector turístic amb la pandèmia, el qual representa un 12% del PIB a l’Estat i un 35% a Balears, convertint-se en un dels sectors més sensibles als efectes de la pandèmia”.

Per això, el senador socialista ha recordat que des del primer moment “s’han pres una sèrie de mesures de suport a les empreses, però pensant des del primer moment amb els treballadors i les treballadores del turisme, amb mesures com l’extensió de la bonificació als fixos discontinus de Balears o els ERTO, que a les nostres illes han beneficiat a més de 150.000 treballadors i treballadores”.

Tot plegat, suposa per al senador socialista “un govern actiu en la defensa d’aquest sector clau per al conjunt del país i particularment per a les Illes Balears”.

En aquest escenari, Bonet ha destacat especialment el pla pilot per al turisme segur posat en marxa a Balears, el qual “creim que va ser un gran encert, sent una decisió aplaudida per tot el sector, sent un gran exemple de col·laboració publicoprivada i convertint-se en la millor campanya de promoció d’Espanya i de les Illes Balears com a destinació turística segura i preparada per a reiniciar el turisme”.

En aquest sentit, el senador per Mallorca ha considerat que el pla pilot és un exemple de què “el Govern d’Espanya compleix els seus compromisos posant en marxa un pla pilot que no només ha suposat l’inici de la temporada turística, sinó que també constitueix una fita en l’evolució del sector a Espanya”.

Malgrat tot, Bonet ha aprofitat la seva intervenció al ple del Senat per recordar que “el 2011, en plena crisi econòmica, hi va haver un partit que es va presentar a les eleccions prometent un IVA “súper reduït” per a l’hostaleria i quan va governar va fer tot el contrari, apujant l’IVA fins i tot a les llepolies, també el turístic”.

Per part seva, la ministra Maroto, ha valorat el “gran resultat” del pla pilot de turisme, el qual ha definit com “un exemple de col·laboració publicoprivada sense precedents, amb el qual hem mostrat al món que som una destinació segura i que estam preparats per al reinici de la temporada turística”.

Igual que Bonet, la ministra de Turisme ha defensat el gran impacte del pla, “fruit de la feina col·lectiva del Govern d’Espanya, el Govern de les Illes Balears, la patronal hotelera i empresarial de les illes, turoperadors i sindicats”, a qui ha agraït el seu esforç i dedicació.

Finalment, Maroto ha explicat la repercussió del pla pilot de turisme segur, que ha arribat a 58 milions de persones segons ha avançat la ministra. “La clau ha estat mostrar al món que som una destinació turística segura”.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed