Susana Mora: “Tenim un Partit Socialista fort que, tot i les adversitats, sap seguir endavant”

La inauguració del 14è Congrés del PSOE Menorca ha comptat amb les intervencions de Carol Marquès i Marc Pons

S’han projectat unes peces audiovisuals que repassen els útlims 4 anys, especialment des de les eleccions de 2019 i la irrupció de la pandèmia 

L’acte inaugural del 14è Congrés del PSOE Menorca, que s’està celebrant al Teatre Albert Camus, a Sant Lluís, ha comptat amb la participació de la Secretària General del PSOE Sant Lluís, Carol Marquès, i el Secretari Federal de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat del PSOE, Marc Pons.

La Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora, ha iniciat la seva intervenció agraïnt la presència a tots els companys i companyes socialistes que l’han acompanyada al llarg dels últims 4 anys. “Vam començar un mandat orgànic ple d’il·lusions, i vam tenir un bon resultat a les eleccions del 2019”. 

En aquesta línia, Mora ha afegit que “el 2019 vam ser capaços de tenyir de socialisme la nostra illa gràcies a uns resultats que són fruit de la bona feina de tots i totes, aconseguint revalidar la presidència socialista, per primera vegada, al Govern de les Iles Balears amb Francina Armengol al capdavant, la del Consell Insular, governar a 4 municipis i tenir representació als diferents ajuntaments de Menorca”.

Mora ha defensat que “som un partit amb una gran història perquè som la suma de moltes persones anònimes que, des de la humilitat i els valors socialistes més arrelats, fan feina incansable perquè puguem transformar, des de les institucions, la societat”. Som una gran família que representa la pluralitat del nostre territori, no hi ha partit que representi millor la diversitat i pluralitat, la major fortalesa del PSOE”.

“Vivim un moment difícil marcat per la irrupció de la Covid-19, però ara tenim un escenari diferent i sortirem d’aquesta situació aviat, ja que som el primer país en les dades de vacunació, i Menorca, en aquest context, no és una excepció”. A més, la socialista ha afegit que “els socialistes hem estat bolcats en la gestió d’aquesta crisi sanitària sense precedents, i així seguirem fins que no hi hagi cap persona que quedi enrere”. La pandèmia ha condicionat la vida de partit, però, tot i així, hem fet camí i hem aconseguit sortir endavant. 

Per últim, la secretària general ha fet balanç de la gestió feta des del partit durant aquests quatre anys amb un informe de gestió que ha estat aprovat per assentiment i al qual es reflecteix tota la feina feta al llarg d’aquest mandat orgànic. A partir d’aquí, Susana Mora ha acabat amb l’objectiu de “seguir sent el Partit Socialista arrelat a la idea de fer carrer i enriquir-nos amb el debat amb els nostres veïns i veïnes de tots els pobles”. 

Intervenció de Marc Pons

El Secretari Federal de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat del PSOE, Marc Pons ha començat el seu discurs reconeixent que “és un orgull i una gran oportunitat poder inaugurar i participar en el 14è Congrés”. 

“El socialisme menorquí sempre ha estat vinculat a una idea de sostenibilitat, de compromís amb territori i d’afavorir un creixement econòmic lligat a la preservació de la seva natura i paisatge”. Aquest fet, en paraules del socialista, és un fet que “ha anat madurat al llarg del temps, però a Menorca sempre hem tingut quin era el camí a seguir i així ho hem demostrat”. 

En aquest sentit, el socialista ha posat en valor que “durant els anys 80 començàvem la batalla de la preservació de s’Albufera d’Es Grau, Trebalúger o Macarella i en els 90 aconseguíem la distinció de la Reserva de Biosfera. En els 2000 dissenyàvem un model de territori sense precedents a tota la Mediterrània, i començàvem a fer feina per a la candidatura de la Menorca Talaiòtica i la consolidació del camí de cavalls”. 

Per altra banda, el socialista ha volgut fer referència al fet que “la crisi de la Covid-19 demostrat una xarxa de salut pública forta, descentralitzada i capaç de donar una resposta ferma i condundent”. En aquesta línia, Marc Pons ha defensat el sistema sanitari de les Illes Balears que “ens ha permès ser més eficients en la gestió, garantint la igualtat d’oportunitats que ens permet ser més resilients a l’hora d’afrontar les adversitats”. 

Aquesta situació de crisi ha deixat palesa, per una banda, “la diferència amb la dreta en la gestió d’una crisi i, per l’altra, el fet d’haver d’adoptar una actitud de canvi permanent centrada en una economia vinculada en el mercat de treball i en la necessitat de fer reformes amb profunditat que ens aportin estabilitat i qualitat en els llocs de feina”.

El socialista ha volgut acabar la intervenció fent referència a una reflexió que va fer l’ex President, José Luís Rodríguez Zapatero, en el 40è Congrés del PSOE a València: “allò que hem fet possible a les institucions quan hem governat, primer ho hem somniat i debatut en el sí del partit, a vegades des de l’oposició, recollint també l’esperit i la veu de la nostra ciutadania”.

Acte inaugural 

L’acte d’inauguració del 14è Congrés del PSOE Menorca, al qual han pres possessió els membres de la mesa congressual, ha comptat també amb la participació d’Albert Moragues, com a antic secretari general, i Bienvenido Perea com a president del Congrés. 

Secretaris Generals de les federacions de Mallorca, Eivïssa i Formentera han volgut traslladar els seus missatges de força davant els nous reptes d’aquesta nova etapa que lidera la Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora. Salutacions fraternals que han arribat per part de Catalina Cladera, Josep Marí i Rafael Ramírez. 

A més, s’han projectat dos vídeos que fan un repàs del que han suposat els darrers anys, fent un especial èmfasi a les eleccions del 2019 i a la irrupció de la pandèmia, amb el relat dels batles i batlesses, portaveus i Presidenta del Consell Insular. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed