Comunicat en relació al lloguer d’un aparcament de l’Ibavi per part de la regidora Irene Triay

Davant de les greus  acusacions del diputat del PP Lluís Camps, des de l’Agrupació Local del PSOE Es Castell volem aclarir que la regidora i diputada Irene Triay té un contracte de lloguer per la plaça d’aparcament en qüestió, en vigor des del mes de gener de 2020, tramitat amb tota regla i assignat amb les mateixes condicions i oportunitats d’accés que la resta d’usuaris. Noemí Gomila, que llavors era delegada de l’Ibavi a Menorca, va actuar correcta i imparcialment, d’acord als procediments establerts i sense que se li pugui atribuir el menor dubte de tracte de favor, com pretén fer veure el senyor Camps.

En el cas dels aparcaments de l’Ibavi s’aplica la Llei d’Arrendaments, donat que aquests, igual que els locals, no estan protegits, com sí ho estan els habitatges, que es consideren béns de primera necessitat. Quan hi ha places de pàrking a les promocions públiques de l’Ibavi, primer s’ofereix a les persones usuàries dels habitatges la possibilitat d’adquirir-los, i quan queden llocs disponibles, aquests es posen a l’abast de qualsevol veí o veïna interessat, en règim de lloguer general i amb un preu de mercat. És el cas del pàrking de s’Esplanada des Castell, per al qual la senyora Irene Triay en satisfà una renda mensual, igual com la resta d’usuaris de l’equipament.

Des del PSOE Es Castell volem denunciar la falsa acusació del senyor Camps, pel que entenem que és un intent més de crear crispació i enfosquir la bona gestió que es realitza des de l’Ajuntament i desviar l’atenció de totes les inversions públiques, municipals i d’altres administracions, que ara són possibles al nostre municipi, però que es van mantenir totalment paralitzades durant els anys en què va governar el PP i ell en va ser batle.

Per altra banda, consideram inacceptable que el senyor Camps empri la seva posició com a diputat al Parlament de les Illes Balears per fer aquest tipus d’oposició as Castell, ja que va llançar aquestes calúmnies a la rèplica d’una pregunta al conseller d’Habitatge, davant del Ple del Parlament, on li demanava un balanç d’actuacions realitzades. No creiem que aquest sigui el lloc idoni per una acusació com aquesta. Si realment creu que hi ha un tracte de favor, existeixen molts de mecanismes legals i jurídics per dirimir la qüestió, on ben segur, les persones acusades podran defensar-se i demostrar la seva honorabilitat i adequació a la normativa, amb totes les garanties i drets amb què els empara la llei.

Leave a Reply