El PSOE Menorca aconsegueix un augment de 100 a 180 places per avió en l’OSP Menorca-Madrid pel mes d’abril

Pepe Mercadal: “és una millora significativa pel mes d’abril i continuam treballant per augmentar les freqüències a partir de novembre de 2024”

La ruta aèria Menorca-Madrid, que opera sota una Obligació de Servei Públic entre l’1 de novembre i el 30 d’abril, es veurà reforçada el mes d’abril de 2024 amb avions A320 de 180 passatgers, en lloc dels avions CRJ 1000 de 100 passatgers. Ho ha anunciat avui el Ministeri de Transports i Agenda Urbana, dirigit pel socialista Óscar Puente, després que el diputat del PSIB-PSOE traslladés la problemàtica de manca de places.

A més, Iberia, aerolínia que opera la OSP, també reforçarà amb una freqüència més tres dates assenyalades del mes de març. Així, els dies 5 i 20 de març passaran de tenir dues a tres freqüències, i pel 24 de març (Diumenge de Rams) de tres a quatre freqüències.

El diputat del PSOE Menorca al Congrés, Pepe Mercadal, ha estat en contacte amb el Ministeri des del desembre, després que durant el novembre es fes notòria la manca de places en la ruta aèria, que durant aquell mes va tenir una ocupació del 99,3%. Mercadal destaca que “l’equip del Ministeri de Transports es va posar a la nostra disposició des del minut un i va enviar una carta a Iberia demanant un augment de freqüències o de places, i durant el mes de gener ha insistit a l’aerolínia que donés una resposta amb una solució pels menorquins i menorquines”.

“Per aquesta ruta, en la que veim com els bitllets s’acaben en molts dels vols cada setmana”, explica Mercadal, “estava més que justificat un reforç i tota millora és bona”. “Hem aconseguit aquesta millora pel mes que més ens preocupava, el mes d’abril, quan ja comencen a venir molts turistes i la demanda hagués pujat encara més, deixant a molts usuaris freqüents que viatgen a Madrid per feina o per motius mèdics amb més dificultats encara per aconseguir bitllets”.

Segons Mercadal “passar de volar amb avions de 100 passatgers a fer-ho amb avions de 180 és molt significatiu, però així i tot haurem d’estar vigilants també a l’abril per comprovar que l’increment és suficient”.

El diputat, juntament amb la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, han explicat que “continuam fent feina amb el Ministeri per aconseguir que Iberia augmenti a tres les freqüències ofertes a partir de novembre de 2024, un augment que, si la demanda es manté estarà justificat”. “Ens hauria agradat que l’augment a tres freqüències hagués arribat el febrer de 2023 i no ho deixarem de reclamar, però l’aerolínia no és a temps d’organitzar-ho”, han afegit.

Mora ha volgut subratllar que “tot i ser a l’oposició al Consell, continuam defensant els interessos dels menorquins i menorquines amb les vies que tenim, aquesta vegada a través del diputat al Congrés”. El contacte del PSOE Menorca amb el Govern d’Espanya “és constant”, explica Mora, i ha afegit que “no deixa de sorprendre que tot i les declaracions a premsa que ha anat fent el Partit Popular i el president Vilafranca sobre aquesta problemàtica, al Ministeri només li hagi arribat per part del diputat del PSOE Menorca”, per tant, “Vilafranca hauria de deixar partidismes a part quan es tracta de solucionar problemes i fer-los arribar al Govern d’Espanya, és la funció del president del Consell”.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed