El PSOE Menorca considera un despropòsit el tancament de l’Oficina Anticorrupció, una falta respecte cap els ciutadans i de transparència cap a les institucions

El PSOE Menorca denuncia la decisió del Partit Popular del Govern de les Illes Balears de tancar l’Oficina Anticorrupció. A ulls dels i les socialistes, aquesta mesura representa un retrocés greu en la lluita contra la corrupció i debilita els principis de la transparència i la rendició de comptes de l’administració pública. En aquest sentit, el PSOE acusa el PP de tornar als seus orígens, eliminant un òrgan de transparència i ètica que havia de controlar la bona pràctica política. 

Cal recordar que l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears, creada amb l’objectiu de prevenir, investigar i sancionar els casos de corrupció en l’àmbit autonòmic, ha exercit un paper fonamental en la promoció de l’ètica de les institucions públiques i la protecció dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de les illes. El seu tancament, però, representa un atac directe a la integritat de les nostres institucions i a la confiança dels ciutadans en el sistema polític, a més de ser l’única Comunitat Autònoma que ho ha fet.

Concretament, a Menorca ja s’han vist alguns casos de corrupció que van fer trontollar la confiança amb el Consell. Un càrrec públic de la màxima institució insular va aprofitar la seva condició de directora inular per celebrar en un lloc de titularitat pública un aniversari privat com actes d’abús de poder o la necessitat de posar tota les eines de precaució per què no tornin a pasar episodis de corrupción urbanística com va pasar a Ciutadella en èpoques passades de governs del PP.

El PSOE insta el Govern del PP a reconsiderar aquesta decisió i a comprometre’s a enfortir, en lloc d’afeblir, la lluita contra la corrupció a la nostra comunitat. Exigim transparència i responsabilitat en la gestió dels recursos públics, així com la protecció dels drets dels ciutadans i ciutadanes. A més, demana que el Partit Popular de Menorca es manifesti en contra d’aquesta imposició i vagi a favor dels interessos de tots i totes, defensant l’objectiu pel qual va ser creada l’Oficina Anticorrupció.

Amb tot, el partit vetllarà i continuarà fent feina per garantir que les Illes Balears continuïn sent un lloc on la integritat i l’ètica prevalguin en la política i en l’administració pública. El PP torna als seus pitjors temps, eliminant qualsevol organisme de control, transparència i ética saltant-se tots els imperatius de dret, inclòs europeus, que estableixen l’obligació de disposar de canals d’informació i denúncies sobre l’incompliment de la llei. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed