El PSOE Menorca critica que el PP “hagi forçat” incloure un comissari polític del Govern a la Comissió d’Urbanisme del Consell Insular

Marc Pons critica que la inclusió d’aquesta figura en un òrgan que és competència del Consell Insular envaeixi l’autonomia de la pròpia institució

Aquest matí, el diputat Marc Pons ha criticat a la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals que el Partit Popular hagi forçat incloure la figura d’un comissari polític del Govern de les Illes Balears a la Comissió Tècnica Assessora en matèria d’Urbanisme i Ordenació del Territori del Consell Insular. 

El socialista ha qüestionat que es tracta d’un nou gest que constata que “l’entrada de Vox a la institució menorquina ha estat la moneda de canvi per aconseguir un Govern balear en solitari i que demostra que el Consell és la sucursal de Mallorca”. 

En aquest sentit, Pons ha recordat que Menorca té competències pròpies des de l’any 2000 i que, per tant, “demanam a l’administració autonòmica que deixi de banda les ànsies recentralitzadores que ja menyspreen l’autonomia insular amb decisions com aquestes”, ha recalcat.

Per últim, el PSOE Menorca insta el Govern de les Illes Balears a respectar l’autonomia de les institucions insulars i la presa de desicions d’un òrgan que és competència del Consell Insular de Menorca. No obstant açò, “els i les socialistes continuarem vetllant perquè la feina de cada administració sigui la que li pertoqui”. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed