El PSOE Menorca demana a Govern i Consell que exerceixin el dret de compra dels dos blocs de pisos de Maó que han sortit a subhasta

Arran de la notícia publicada sobre la sortida a subhasta de dos blocs de pisos a Maó amb 53 habitatges, situats entre els carrers de Maria Lluïsa Serra i Pintor Calbó, el PSOE Menorca demana al Govern de les Illes Balears i Consell Insular de Menorca que exerceixin el dret de tanteig i retracte sobre aquesta propietat, si les condicions econòmiques són oportunes. 

D’aquesta manera, “aquests habitatges s’incorporarien al parc públic d’habitatge de Menorca amb lloguer social, oferint tranquil·litat als veïns i veïnes de tenir garantit el seu dret d’habitatge”, ha explicat Eduardo Robsy, a més de suposar “una situació d’oportunitat per part de les institucions governades pel Partit Popular per demostrar que ajuden les persones que més ho necessiten”.

En la mateixa línia, Robsy ha afegit que en el ple del proper dilluns, “i davant de la inacció de la consellera de Vox, responsable de l’àrea d’habitatge del Consell Insular, la interpel·larem per conèixer quines actuacions preveu fer en aquesta matèria, ja que, de moment, cap d’elles ha transcendit”. 

Plenari Parlament de les Illes Balears

Per part seva, Carol Marquès s’ha afegit a les paraules de Robsy i ha dit que “esperam que, des del Govern balear, recondueixin les seves polítiques d’habitatge i les dirigeixin a les persones, en lloc dels sector econòmics amb interessos especuladors”. De fet, “no ens sorprèn gens que la consellera Marta Vidal fos administradora d’una entitat amb interessos immobiliaris i que, a més, ho hagi compaginat, fins ara, amb les seves responsabilitats com a consellera d’Habitatge”. Per a aquest motiu, “des del Grup Socialista demanam a l’Oficina Anticorrupció que investigui la possible incompatibilitat de la consellera”.  

Quant a plenari de proper dimarts del Parlament de les Illes Balears, Marquès ha explicat que “des del Grup Socialista presentam una interpel·lació relativa a les polítiques en matèria de turisme. Com a menorquins i menorquines no esteim d’acord amb aixecar la moratòria de places turístiques mentre es manté a les altres illes”. 

Per últim, la socialista ha fet referència a la Proposició de Llei que ha presentat Vox en el Parlament de les Illes Balears amb l’objectiu de suprimir l’actual Llei de Normalització Lingüística per una norma que ataca directament la nostra pluralitat i la convivència. 


Source: Federació de Menorca

Source: Municipi Sant Lluis

Source: Municipi Ciutadella

Comments are closed