El PSOE Menorca demana al Consell la creació d’un grup de treball conformat per tots els grups polítics per consensuar un pla d’inversions per aquest mandat

Susana Mora ha criticat la paràlisi que viu el Consell de Menorca governant en minoria i amb un pressupost prorrogant i ha explicat que, davant d’aquesta situació, en el proper plenari defensarà una moció, derivada de la darrera interpel·lació, per exigir el compromís del PP entorn un pla d’inversions consensuat amb tots els grups

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, acompanyada per la consellera socialista, Bàrbara Torrent, ha explicat aquets matí en roda de premsa el sentit de la moció que presenta el PSOE i que defensarà en el proper plenari de la institució. En aquest sentit, la portaveu ha començat la seva intervenció criticant que “esteim en el mes d’abril i seguim amb uns comptes prorrogats, sense projecte polítics i sense cap tipus d’intencionalitat per part de l’equip de govern de revertir aquesta crítica situació”. 

Davant d’aquesta situació, Mora ha defensat que “un pressupost, per a qualsevol institució, és fonamental. I esteim davant d’un president del Consell de Menorca que no fa ni política ni gestió, i açò els menorquins i menorquines no s’ho mereixen. Es mereixen una institució estable, coherent i responsable i que actuï sempre en conseqüència de cada moment. Per tant, en aquests moments no està a l’altura i li demanam més seny i responsabilitat”. 

Concretament, “presentam aquesta moció amb dos punts molt clars. Per una banda, exigim el president Vilafranca que reobri el procés de negociació del pressupost per a 2024 i, per l’altra, el fet d’oferir a l’equip de govern del Partit Popular la possibilitat de dissenyar, de forma conjunta amb tots els grups polítics, un pla d’inversions de mandat que doni estabilitat a les inversions importants que el propi Consell ha d’executar en benefici de la ciutadania”. 

Amb tot, la portaveu ha conclòs la seva intervenció afegint que “no és reponsable que el president d’una institució, sent conscient que està governant en minoria, no cerqui els acords necessaris per aprovar un pressupost. No és seriós ni responsable. Per açò, des del PSOE Menorca seguirem insistint que, per pactar un pressupost, necessitam compromisos entorn el model de Menorca i entorn inversions fonamentals per a tots i totes. Esperem que Vilafranca accepti aquesta proposta del Partit Socialista i posi solució a una situació que no s’hauria d’haver donat mai”.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed