El PSOE Menorca demana la implicació de Vilafranca davant la fallida del turoperador alemany FTI

Susana Mora recorda que la fallida de Thomas Cook en el 2019 va suposar un gran desplegament de recursos ecomòmics per part de les diferents administracions i reclama el mateix compromís al PP en el Consell de Menorca

Davant la recent fallida del turoperador alemany FTI, la qual afectarà l’arribada d’aproximadament 4.500 turistes a Menorca, el PSOE Menorca vol criticar la deixadesa, una vegada més, del Consell de Menorca liderat pel PP. En aquest sentit, i des que va sortir públicament la notícia, el president no ha fet cap tipus de comunicació al respecte ni ha anunciat cap mesura per pal·liar la pèrdua econòmica que la fallida pot suposar per a l’illa.

Cal recordar la situació similiar que es va viure l’any 2019 amb la fallida de Thomas Cook, llavors amb lideratge socialista al Consell de Menorca. El partit recorda que, en aquell moment, l’expresidenta, Susana Mora, va mantenir contacte i col·laboració directa amb el Govern de les Illes Balears per dissenyar un pla conjunt per fer front a la situació generada i que trascendia l’illa. Concretament, va consensuar amb agents econòmics i socials línies d’actuació a curt, mig i llarg termini.

Per una banda, aquesta feina va anar encaminada en aconseguir que el retorn dels turistes es desplegués sense cap tipus d’incidència i, per l’altra, el fet d’abordar l’impacte sociolaboral del cessament de l’activitat i liquidació del turoperador briànic Thomas Cook. 

Un cop avaluades les consesqüències, tant el Govern estatal com l’autonòmic, ambdós liderats pel PSOE, van desplegar un paquet de mesures econòmiques precisament per fer front a l’impacte de la caiguda sobre l’economia menorquina.

De la mateixa manera que l’expresidenta va actuar amb seny, contundència i responsabilitat davant de la fallida de Thomas Cook, és la mateixa actitud que ara, davant la situació amb FTI, demana el PSOE Menorca al PP. Ha de demostrar capacitat de resposta davant les adversitats i posar a disposició tant dels turistes afectats com de les empreses que prestaven els serveis al turoperador, tots els recursos públics necessaris per tal que les conseqüències siguin les mínimes. 

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, també s’ha mostrat realista i ha defensat que “malgrat que el volum de turistes britànics i alemanys no és el mateix, no ha de ser una excusa pel PP per no fer res”. I ha advertit de la inoperància del PP al Consell, demostrada “massa vegades” durant aquest any. Per tant, “exigim que surti públicament a explicar l’afectació que tindrà a Menorca, així com també quines mesures està prenent per pal·liar els efectes d’aquesta nova fallida. És el president de la màxima institució insular i com a tal ha de respondre a tot allò que afecti Menorca”.


Source: Federació de Menorca

Source: Es Migjorn

Comments are closed