El PSOE Menorca mantén el seu compromís en aprovar la Llei Menorca Reserva de Biosfera amb la màxima solidesa jurídica que mereix

Els socialistes donen suport a la decisió de Susana Mora de posposar el ple que ha d’aprovar aquesta normativa

La comissió executiva del PSOE Menorca s’ha reunit, aquest diumenge, per tractar l’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera i per donar suport a la decisió coherent i valenta de la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, de posposar el ple que l’ha d’aprovar per passar a la seva posterior tramitació parlamentària.

Aquesta decisió ve motivada per la presentació d’un informe jurídic del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i la necessitat d’assegurar l’encaix d’aquesta norma amb l’estructura de competències reglamentada a l’estatut d’autonomia. En aquest sentit, l’esmentat informe ha entrat de manera posterior a la comissió informativa i a la presentació pública d’aquesta proposta. Dictamina que existeix una possible incompatibilitat jurídica i competencial d’aquesta norma i que, per tant, s’ha d’esmenar per corregir els desequilibris que presenta.

El fet d’ajornar l’aprovació de la proposició de Llei Menorca Reserva de Biosfera ha de suposar una continuïtat de la feina feta fins ara per tal que sigui una normativa adaptada a les necessitats de Menorca i, sobretot, a la legalitat jurídica que es mereix una norma d’aquestes característiques.

El PSOE Menorca segueix amb el seu ferm compromís de seguir endavant amb la Llei Menorca Reserva de Biosfera, una llei fonamental que ha estat treballada des de la voluntat d’acord i feta des de Menorca per a Menorca.

De fet, aquesta normativa defensa i garanteix l’equilibri i el model de desenvolupament territorial i econòmic que defensa el PTI del 2003 i que es reforça amb la revisió actual, que s’aprovarà de forma definitiva enguany.

Per tant, cal reiterar la voluntat dels socialistes de Menorca d’aprovar una llei que, a ulls dels socialistes és positiva i del tot necessària, i que ha de comptar amb totes les garanties necessàries per ser aprovada.

Per últim, el partit valora tota la trajectòria d’anys de consens de l’esquerra menorquina, entorn del model territorial i de desenvolupament que han contribuït a ser distingits com a Reserva de Biosfera i que ha possibilitat projectes fonamentals per a l’illa.

Ara més que mai, Menorca necessita d’estabilitat política per encarar els reptes que té de futur i demana responsabilitat, pel bé de la institució, pel bé dels menorquins i menorquines i per aconseguir tirar endavant la millor Llei Menorca Reserva de Biosfera per a tots i totes.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed