El PSOE Menorca valora que la nova crisi generada al Consell és una mostra més d’un pacte imposat

Lamenta la debilitat, la inacció i la falta de lideratge del President Vilafranca

La portaveu socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, ha qualificat les desavinences entre el President del Consell i la seva consellera de VOX com una nova crisi de govern. Amb les informacions que s’han difòs als mitjans, Mora ha dit que la desconfiança ha quedat palesa, una vegada més, entre el PP i VOX. Ha recordat que a la roda de premsa de balanç pels primers 100 dies de govern es va evitar la presència dels dos partits. I el mateix pacte per formar govern al Consell, que va ser una imposició del PP de Balears, per investir presidenta Marga Prohens. Entrar VOX al govern que presideix el Sr. Vilafranca va ser el preu que ha pagat el PP, amb conseqüències molt greus per a Menorca.

De fet, Adolfo Vilafranca ha plegat els interessos de la institució que presideix als del seu partit a Mallorca, com a una constant en tot el temps que duu al capdavant de la primera institució menorquina. Va claudicar en imposar-li un comissari polític de la Conselleria d’Habitatge del Govern balear a la Comissió Tècnica Assessora en Matèria d’Urbanisme i en la falta de nou finançament per a projectes clau de l’illa, com el que ja s’ha anunciat que perdrà Menorca, per a la modernització d’urbanitzacions turístiques o altres projectes que no s’han presentat per rebre finançament.

I aquesta nova crisi de govern és la més greu, però no la primera. El PSOE ha recordat el cessament de la directora insular Marta Febrer, per la utilització personal de les instal·lacions del Llatzaret. La inestabilitat del Govern és una constant i açò té conseqüències en la gestió.

La portaveu del PSOE ha demanat al Sr. Vilafranca que sigui valent i rompi el pacte imposat amb VOX, en favor de la institució i de la ciutadania de Menorca. Aquest pacte és nociu per a la ciutadania, no només per la inestabilitat institucional, sinó també per la radicalitat, cada vegada major, de les polítiques i les exigències que fa la formació d’ultradreta. Açò ho hem vist, també, en l’àmbit autonòmic, amb la lliure elecció de llengua a les escoles, aconseguit pel segrest del Pressupost, pel boicot a l’aprovació del sostre de despesa. 

Per tota aquesta situació, que és preocupant, i per la deriva de la institució cap a la inestabilitat, la debilitat i la inacció, ha avançat que el Grup Socialista farà una interpel·lació al pròxim Ple del Consell per conèixer quina valoració en fa, el President Vilafranca, del pacte de govern entre PP i VOX.

Per altra banda, el conseller Eduardo Robsy ha manifestat que aquesta situació també constata el que venia dient el PSOE, que no s’ha fet res des del departament que gestiona la Sra. Maite De Medrano. I ha qüestionat la idoneïtat del perfil professional de la  directora que proposa VOX, una persona sense experiència ni formació especialitzada en l’àmbit que pretén gestionar, quan precisament VOX sempre reclamava més perfils tècnics en els càrrecs.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed