El PSOE Menorca vol impulsar un observatori de preus que garanteixi el compliment de la cadena alimentària

A més, els candiats al Congrés i Senat han coincidit amb la idea de seguir demanant a l’Estat que revisi els compromisos amb la Unió Europea en matèria de política pesquera i adapti les limitacions a cada territori i, en concret, a Menorca

Els candidats al Congrés i Senat, Pepe Mercadal i Miquel Mariano, han explicat aquest matí el seu compromís amb la protecció dels agricultors i ramaders locals i la promoció de l’agricultura com a pilar fonamental per al desenvolupament sostenible de la nostra illa. En aquest sentit, els socialistes han manifestat que volen impulsar la creació d’un observatori de preus que garanteixi el compliment de la llei de la cadena alimentària i així fomenti l’equitat en el sector.

Mercadal ha dit que “l’observatori de preus que proposam vol ser una eina eficaç per analitzar l’evolució dels preus en la cadena alimentària, des de la producció fins a la comercialització final, i detectar possibles desequilibris que puguin estar perjudicant els productors locals i també als consumidors”. Per tant, “es tracta d’un projecte que persegueix assegurar als nostres productors i productores una competència justa, lleial i efectiva i oferir-los una remueració digne pel seu treball”.

Per part seva, Mariano s’ha afegit a les paraules de Mercadal i ha dit que “volem destacar la importància de l’agricultura per a la preservació del medi ambient i la sostenibilitat de la nostra illa. Els agricultors locals són guardians del territori, mantenint pràctiques agrícoles responsables i respectuoses amb el nostre territori”. Per tant, “fer costat als nostres agricultors també significa protegir els nostres paisatges, la nostra biodiversitat i la nostra identitat cultural”. 

A part, els candidats socialistes han recordat que, en matèria de política pesquera, la normativa europea no té en compte la realitat del sector de les Illes Baleras ja que les limitaciones engloben tot el Mediterrani Occidental. Per aquest motiu, “ens comprometem a seguir demanant a l’Estat que revisi els compromisos amb la Unió Europea i s’estableixin mesures específiques per reduir l’esforç pesquer adaptades a cada territori i, en concret, a la realitat de Menorca”.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed