Pepe Mercadal presenta una PNL per demanar que s’estengui la mesura dels llits elevables a tots els establiments turístics d’Espanya

Pepe Mercadal demana el compromís de totes les Comunitats Autònomes per tal que implementin la mesura que va impulsar el PSOE a les Illes Balears de millora de les condicions laborals de les cambreres de pis

El diputat en el Congrés, Pepe Mercadal, ha anunciat que ha registrat una iniciativa en l’àmbit nacional perquè la iniciativa d’incorporar llits elevables als establiments hotelers, que a les Illes Balears va entrar en vigor amb el govern de PSOE liderat per Francina Armengol, s’estengui a tot el territori espanyol. Aquesta iniciativa, adreçada a facilitar les condicions de treball de les cambreres de pis, s’ha demostrat efectiva als hotels que ja han instaurat el nou sistema de llits.

En aquest sentit, el socialista ha defensat la mesura i ha dit que “s’està comprovant com aquesta iniciativa, impulsada pel PSOE a les Illes Balears, ha millorant en gran mesura les condicions laborals de les cambreres de pis”.

A més, ha afegit que “si el turisme dona tants beneficis al país, aquest ha de tenir cura de tots els treballadors i treballadores que fan possible aquesta realitat”.  

Aquesta iniciativa, que serà debatuda a la pròxima Comissió de Turisme en l’àmbit nacional, va acompanyada dues altres reivindicacions fonamentals per seguir millorant les condicions i la qualitat de vida de les cambreres de pis de tot el país. Per una banda, es proposarà que el Govern d’Espanya inclogui les cambreres de pis en el catàleg d’alta perillositat, una mesura que permetria facilitar la jubilació anticipada per a aquest col·lectiu i, en segon lloc, es demanarà al Govern d’Espanya que es reconeguin com a malalties professionals les lesions que pateixen algunes cambreres de pis derivades de l’esforç físic fet al llarg de la vida laboral.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed