Susana Mora defensa la Llei Reserva de Biosfera al Parlament

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha presentat la proposició de llei de Reserva de Biosfera per tal que comenci la seva tramitació parlamentària

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha iniciat el debat de presa en consideració de la proposició de Llei Reserva de Biosfera en el Parlament de les Illes Balears, per tal que comenci la seva tramitació parlamentària i sigui aprovada, finalment, com a llei. 

En el seu discurs inicial, Mora ha manifestat que, “malgrat ens hagués agradat comptar amb l’aval de tots els grups polítics del Consell Insular, té el suport de l’equip de govern, un govern plural que vol consolidar el bon camí que Menorca duu fent des de fa molt de temps amb matèria de sostenibilitat”. 

A més, la socialista ha recordat que “l’única vegada que la màxima institució insular ha exercit fins ara la capacitat d’iniciativa davant el Parlament, va ser l’aprovació de la Llei Camí de Cavalls l’any 2000”. Una passa fonamental que “en aquell moment va suposar un actiu per a la nostra illa i que, avui dia, ho segueix sent”. 

Quant als principis de la llei, “estan plantejats a partir del respecte als valors que ens distingeixen, des de fa gairebé 30 anys, com a Reserva de Biosfera”. En aquest sentit, “la normativa suposa l’avanç en les polítiques de preservació dels recursos i en el canvi de model energètic i fer front als problemes d’aigua i de sanejament, de la generació i de la gestió dels residus”. 

A més, “permetrà ordenar i impulsar les activitats econòmiques que han fet del nostre model econòmic un clar exemple a seguir, obrint portes per continuar treballant per una economia encara més diversificada, amb noves oportunitats, que persegueixi l’equilibri i la cohesió social com a fórmules de prosperitat i perdurabilitat”. 

En la persecució d’aquest equilibri, ha afegit que “evitarem que aquestes activitats econòmiques acabin per desbordar, amb les conseqüències de la seva inèrcia, la capacitat d’acollida de l’illa en àmbits com l’excés de vehicles, la pressió humana sobre les platges i la mar, sobre la costa i el camp, sobre els espais naturals i patrimonials més emblemàtics, sobre les infraestructures i el transport”. 

Per acabar, Susana Mora ha defensat que, en definitiva, “amb aquesta llei volem avançar i seguir fent camí, i ho volem fer des de la legítima ambició de poder protagonitzar la definició del nostre propi rumb com a societat, amb capacitat de decidir, sempre des de la lleialtat institucional i des del respecte a l’Estatut i a tot l’ordenament”. 


Source: Federació de Menorca


Source: Municipi Sant Lluis

Source: Es Castell

Comments are closed