Susana Mora: “Exigim Vilafranca que s’oposi a la supressió de la Comissió balear de Medi Ambient i garanteixi la veu i el vot de Menorca”

Marc Pons ha defensat que “l’eliminació de la Comissió és un retrocés important i deixa sense veu ni vot totes les administracions afectades, com són els ajuntaments implicats i els consells insulars

La portaveu del Grup Socialista en el Consell de Menorca, Susana Mora, i el diputat socialista, Marc Pons, han ofert aquest matí una roda de premsa per denunciar la deriva del PP al Govern de les Illes Balears en matèria mediambiental. Mora ha criticat que “és un despropòsit que es vulgui eliminar una comissió que garanteix el nostre model” i, a més, “veim com, davant d’aquesta decisió, el Consell de Menorca torna a fer política de braços caiguts i no lluita per mantenir la capacitat de decidir des de l’illa”. 

Per tant, Mora ha dit que “des del PSOE Menorca exigim el president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, que s’oposi de forma clara i contundent a la supressió de la Comissió balear de Medi Ambient perquè suposa un menyspreu cap a la màxima institució insular. Seguirem demanant que segueixi tenint veu i vot en totes les decisions que es prenguin en aquesta comissió i que tenguin a veure amb el nostre model ambiental i territorial”. 

Per part seva, Marc Pons s’ha afegit a les paraules de Mora i ha explicat que el Govern de Marga Prohens “ha anat prenent decisions que van en contra del bon funcionament de l’administració i de la defensa de l’interès general de la ciutadania. El tancament de l’Oficina Anticorrupció i de la Comissió balear de mediambient són dos exemples clars d’un Govern que empra la política per fer retrocedir en avanços i drets”. 

En aquest sentit, el socialista ha explicat que “un dels principals actius que tenim a Balears és, precisament, la protecció del nostre territori i medi ambient. I un dels òrgans importants que vetllen per aconseguir aquest és equilibri és la Comissió balear de Medi Ambient. Gràcies al seu funcionament ens ha permès garantir, per una banda, que qualsevol projecte s’adapti a les exigències ambientals i, per l’altra, al model territorial”. 

“L’anunci de suprimir aquesta comissió representa un retrocés important perquè, davant qualsevol projecte, hi ha la presència dels consells insulars, ajuntament i promotor implicat. Per tant, aquesta eliminació suposa que aquestes administracons deixin de tenir veu i vot sobre els projectes que afecten, en aquest cas, Menorca”. Per açò, des del Grup Parlamentari Socialista “farem totes les accions necessàries per manifestar la nostra oposició i per exigir les màximes garanties ambientals i territorials”. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed