Xisco Ametller Pons

Batle i secretari general del PSOE des Mercadal i Fornells

Mercadalenc, casat i pare de dos fills. Un d’ells estudia a la Universitat de Barcelona i l’altre treballa a Menorca.

Durant molts d’anys, ha formant part de diferents juntes d’APIMES a l’escola des Mercadal i a l’institut Biel Martí de Ferreries, i va ser secretari d’ALCER Menorca (Associació de la Lluita Contra les Infermetats Renals).

Es va traslladar amb els seus pares i germans, de Maó as Mercadal (concretament, al lloc Ses Costes), on va fer de pagès i es va iniciar en les tasques pròpies del camp.

Ja de petit va viure un ambient reivindicatiu. El seu pare va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos de Menorca i també va ser regidor del PSOE a l’Ajuntament des Mercadal, durant quatre anys.

D’adolescent, treballava els estius a la fàbrica de gelats La Menorquina d’Alaior i a la vegada cursava estudis de batxiller superior, primer; i després, el Curs d’Orientació Universitària, en horari nocturn, a l’Institut Joan Ramis i Ramis de Maó. Va continuar els estudis a l’Acadèmia de Suboficials de Lleida, ampliant estudis no reglats de comptabilitat i electrònica.

Va ocupar vàries destinacions a Menorca i a Mallorca; i ja retirat d’aquesta professió, va treballar un temps com a comptable.

L’any 2003, els companys i companyes de l’agrupació el van engrescar per exercir la política municipal, formant part d’una agrupació d’electors progressista, l’Acord pes Mercadal i Fornells.

Fa més de nou anys que exerceix d’alcalde del municipi des Mercadal i diu que se sent amb la mateixa il·lusió i un major compromís amb els veïns i veïnes des Mercadal i de Fornells, als quals sempre agrairà que l’hagin permès fer aquesta tasca.