El PSOE Menorca impulsarà la creació d’una Comissió al Senat que garanteixi el finançament dels territoris declarats com a Reserva de Biosfera

Pepe Mercadal ha recordat que “el model territorial de Menorca està en perill perquè ni PP ni Vox creuen en el PTI o la Llei Reserva de Biosfera”

El PSOE Menorca ha anunciat aquest matí al Parc de s’Albufera des Grau el seu ferm compromís amb la protecció i preservació dels territoris declarats com a Reserva de la Biosfera. En aquest sentit, el candidat socialista al Senat, Miquel Mariano, ha explicat que el seu compromís serà “impulsar la creació d’una Comissió especialitzada que estudiï i proposi millores en el finançament destinat a aquests territoris”.

A més, Mariano considera fonamental que es destinin recursos suficients per garantir la conservació i el desenvolupament sostenible de les Reserves de Biosfera al nostre país i, especialment, de Menorca. Per aquesta raó, es compromet a promoure la creació d’una Comissió dedicada específicament a estudiar i proposar millores en el finançament per a aquests territoris, ja que, tal com ha recordat, “el Senat és una cambra de representació territorial”. 

“Les Reserves de la Biosfera exerceixen un paper fonamental en la protecció dels nostres ecosistemes i en la promoció d’un desenvolupament sostenible. És necessari assegurar que comptin amb els recursos econòmics adequats per dur a terme la seva important tasca medi ambiental i sostenible”, ha manifestat. 

D’altra banda, el número 2 de la candidatura al Congrés, Pepe Mercadal, ha criticat la postura de PP-Vox, acusant-los de no creure en el model territorial que ha aconseguit preservar i protegir el nostre territori. El socialista ha ressaltat que “el PSOE ha estat el partit que ha defensat sempre l’equilibri entre el desenvolupament i la protecció del territori i el que ha liderat les grans normes que garanteixen la preservació de l’illa de Menorca, exemplar arreu d’Espanya”. 

“Esteim preocupats perquè PP-Vox no estan compromesos amb la protecció del nostre territori. De fet, no creuen en el PTI ni en la Llei Menorca Reserva de Biosfera. No podem permetre que es posi en perill el valuós patrimoni natural i cultural que hem aconseguit preservar. Els i les socialistes defensarem el nostre model a Menorca, a Palma, a Madrid i a Brussel·les per impedir que la dreta pugui revertir-lo. El de Menorca és un model que ha esdevingut un full de ruta a seguir per a altres territoris”, ha afirmat contuntent.

Amb tot, el PSOE Menorca reafirma el seu compromís amb la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible, i farà feina amb compromís i dedicació per garantir el finançament que necessiten i mereixen les Reserves de Biosfera. El partit espera que aquesta iniciativa compti amb el suport necessari pel conjunt de forces polítiques, amb la finalitat d’assegurar la conservació dels nostres territoris i el benestar de les nostres comunitats.


Source: Federació de Menorca

Source: Es Migjorn

Comments are closed