PP D’ALAIOR, PRIORITATS DESENFOCADES (Junts per Lô)

L’equip de govern del PP d’Alaior projecte sobre la política municipal el seu desenfocament de prioritats per al municipi. Un exemple concret el tenim en la tan enunciada piscina municipal, que, malgrat tenir informes i documentació que aboca a desistir del projecte, s’ha iniciat, i sense seguir el procediment administratiu que correspon.

Després d’anys de parlar-ne des de diferents corporacions i no veure’n la viabilitat, els equips del PP liderats per M. Sugrañes i J.L. Benejam van encomanar un informe de viabilitat econòmica. Un informe encarregat a fora, que posa de manifest el desconeixement del context insular, i que planteja uns nombres difícilment assolibles comptant amb la població actual i les tarifes que es proposen.

Ens hauríem de demanar per a quanta gent es fa aquest equipament municipal. A això hi hem d’afegir que aquests tipus d’equipaments s’estudien a nivell insular per no produir solapaments ni ineficiències en un territori tan petit com el nostre. Cap document insular preveu fer una piscina a Alaior (pel que difícilment es podran percebre doblers del Consell per al projecte…), cosa que no lleva que es respecti l’autonomia local en aquests tipus de decisions.

De fet, l’equip del PP ja ha tirat pel dret i estan fent els plànols. Han fet, però, un estudi seriós de mercat i una prospecció de la gent del poble realment interessada i que ho podrà i voldrà pagar? Qui gestionarà aquesta infraestructura? Ens gastarem 3 milions d’euros per després externalitzar la gestió i que un ens privat ho exploti? I malgrat tot, l’estudi de viabilitat que citàvem a l’inici diu que perquè existeixi alguna probabilitat d’èxit en el sosteniment de la instal.lació ha de ser ajuntant la sala de fitness i d’activitats dirigides. Resulta però que aquesta sala s’ha privatitzat i donat en explotació a una empresa per als propers cinc anys…

On és la lògica de tot això? Amb tot, i com que el poble està sense pla general que pugui donar resposta a aquesta iniciativa, eliminen un equipament per posar-ne un altre: el camp de futbol 7, el qual compleix una funció que va molt més enllà de la purament esportiva i entra dins la funció social. I la sortida que ofereixen a tots els usuaris, inclòs el club de futbol, que empra contínuament el camp de devora ses escoles per manca d’espais suficients a les seves instal.lacions, és el camp de futbol de Cala en Porter!

Clar, amb un pla general que no està ni aprovat inicialment i que pot tardar anys en desenvolupar-se, inclosa la flamant ciutat esportiva enunciada al programa electoral del PP, poques solucions hi ha per al futbol base, l’atletisme, els equips d’adults que fan tornejos, els joves i fillets que hi juguen a tota hora, etc.

De ver no hi ha altres prioritats molt més urgents? L’atenció de la gent gran? Un espai cultural en condicions? El deure (inexcusable!) d’oferir sol per a habitatge social? Aquesta és la planificació de poble que el PP d’Alaior porta a terme. Què prima, el que més convé a la majoria de ciutadans i ciutadanes o les il.lusions electoralistes d’uns pocs que cerquen perpetuar-se al lloc que els dona de menjar?

May be an image of gespa

Source: Alaior

Comments are closed