Comunicat del PSOE Migjorn sobre l’organització d’activitats culturals a l’aire lliure

L’Ajuntament des Migjorn Gran ha decidit aplaçar el concert del grup Gentlemen Jacks que hi havia programat per aquest dissabte, dia 31 d’octubre, a sa Plaça des jaleo. El motiu que ha donat l’equip de govern al grup de música és que des del Consell Insular de Menorca “s’ha pressionat” a l’Ajuntament des Migjorn Gran per no fer aquest concert.

Aquesta afirmació és falsa. Cap responsable polític del Consell ha pressionat l’Ajuntament perquè aplaci aquest concert. L’Estat d’Alarma actual no suposa un impediment legal per a l’organització d’activitats culturals a l’aire lliure. De fet, es poden organitzar aquest tipus d’activitats des de que va acabar el primer Estat d’Alarma, el passat juny, sempre complint les mesures de seguretat sanitària. L’Ajuntament des Migjorn només ha organitzat dos concerts des de llavors. De fet, en sessió plenària, la regidora de Cultura va assegurar que tenia programada una agenda cultural pels mesos d’estiu plena de concerts, cosa que no s’ha complert.

A més, el Consell Insular, per ajudar al sector cultural, ha destinat resursos a cada ajuntament perquè organitzi activitats amb artistes locals. L’Ajuntament des Migjorn Gran ha rebut 3.898,61€. Tot i així, el nostre ajuntament no ha aprofitat aquesta ajuda, ja que, de moment, només ha organitzat un sol concert. Tots els altres ajuntaments de l’illa han anat organitzant activitats culturals, també concerts, durant cada setmana des de la fi del primer Estat d’Alarma.

Des del PSOE Migjorn demanam (aquí, i també ho farem al Ple extraordinari de demà) a l’equip de govern dues coses:

1) Que organitzi activitats culturals al poble en aquests dos darrers mesos de l’any que queden, sempre que la situació sanitària ho permeti i fent complir les normes de seguretat, per així aprofitar els casi 4.000€ que va rebre del Consell Insular i no perdre’ls. El sector cultural necessita l’ajuda de les administracions per sobreviure. Sempre que el marc legal i les condicions sanitàries al poble ho permetin, el nostre ajuntament ha de mostrar un compromís ferm amb els artistes locals. Un compromís que, des de la fi del primer Estat d’Alarma, és inexistent. Nosaltres els hi hem traslladat aquesta petició en cada plenari des del passat juny.

2) Que expliquin per què han decidit aplaçar el concert programat per dia 31 d’octubre. Els veïns i veïnes mereixem saber quins són els criteris de l’equip de govern per prendre decissions així. En repetits plenaris, la batlessa ha afirmat que no vol organitzar activitats culturals perquè “si passés alguna cosa, seria responsabilitat seva”. Que diguin la veritat i expliquin els seus motius, però que no ens menteixin carregant les culpes a una altra institució.

 

Grup municipal socialista des Migjorn Gran.

17.591 Comments