El PSIB-PSOE lamenta la mort d’Andreu Crespí, secretari general de la formació entre el 1997 i el 2000

Francina Armengol ha lamentat profundament la pèrdua de Crespí, a qui ha definit com “una persona estimada per tothom, un gran company i un gran socialista”

El PSIB-PSOE expressa el seu dolor per la mort d’Andreu Crespí, qui va ser secretari general de la formació entre el 1997 i el 2000.

Els socialistes de les Illes Balears volen traslladar el seu condol a familiars i amics de qui també va ser portaveu del Grup Parlamentari Socialista entre els anys 1999 i 2003, amb el primer govern liderat pels socialistes, vicepresident segon de la cambra autonòmica entre el 1995 i el 1999 i diputat entre el 1995 i el 2003, entrant al Parlament de les Illes Balears formant part de la candidatura liderada per Francesc Triay.

Crespí també va defensar els valors del Partit Socialista des del Consell de Mallorca, on va ser conseller insular entre el 1995 i el 2007 i portaveu del Grup Socialista a la institució entre el 2003 i el 2007.

Crespí va ser un referent en l’àmbit educatiu dins el socialisme balear, sent delegat provincial d’Educació entre el 1983 i el 1995, quan les competències d’aquest àmbit encara eren estatals. De fet, va ser el gran introductor de les reformes educatives en democràcia, pilotant la introducció les primeres grans lleis educatives a les illes després de l’escola del franquisme, com són la LODE, la qual introdueix la participació de la comunitat educativa a les escoles, i la LOGSE. També va impulsar la penetració de l’educació en català a les aules, així com també l’educació especial i l’educació a adults.

A més a més, és la persona que més ha gestionat el sistema educatiu públic a les Illes Balears, amb aquests 12 anys al capdavant de la delegació provincial d’Educació.

També va formar part del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears i va participar a la Comissió del Pacte educatiu la passada legislatura.

El 1999, optà a les primàries per liderar la candidatura socialista a la presidència del Govern de les Illes Balears, sent elegit finalment Francesc Antich, amb qui va demostrar una exemplar actitud de col·laboració.

Era fill d’Andreu Crespí Salom, regidor del PSOE a l’Ajuntament de Palma, referent del socialisme durant la Segona República i represaliat pel feixisme, els anys de la postguerra havia esdevingut un referent històric pels socialistes que sortien de la clandestinitat. Per aquest motiu, l’exsecretari general del PSIB-PSOE va ser un ferm defensor dels valors democràtics i de la memòria històrica.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol ha lamentat profundament la pèrdua de Crespí i ha recordat com va formar part per primera vegada de la Comissió Executiva dels socialistes de les Illes Balears com a secretària d’Igualtat amb Andreu Crespí de secretari general.

Armengol ha definit a Crespí com a “un polític compromès amb qui vaig coincidir en els meus inicis, una persona estimada per tothom, un gran company i un gran socialista”.

FOTO: Parlament de les Illes Balears

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed