El PSOE Menorca acusa el PP d’emprar excuses per haver deixat perdre el projecte de Milà i critica que no creu en la transició energètica de Menorca

El partit exigeix el PP que compleixi amb els objectius mediambientals i que garanteixi que el 2030 Menorca sigui una illa neutre des d’una perspectiva d’emissions

La portaveu del Grup Socialista al Consell Insular, Bàrbara Torrent, ha criticat que el PP hagi deixat perdre una inversió important de 8M€ per repotenciar el parc eòlic de Milà i ha exigit que “posin en marxa les mesures necessàries per tal de seguir endavant amb la transició energètica de Menorca”. A més, ha demanat tant al Partit Popular com Vox que expliquin quina és l’alternativa que plantegen per seguir fent possible l’avanç de la nostra illa en matèria d’energies renovables. 

Per part seva, el diputat Marc Pons s’ha mostrat preocupat davant els retrocessos que està aplicant el PP entorn als principis de sostenibilitat i a l’objectiu de fer que Menorca en el 2030 sigui una illa neutre des d’una pespectiva d’emissions. En aquest sentit, el socialista s’ha afegit a l’exigència de Torrent demanant que el govern insular i autonòmic “no es posin de perfil amb un tema que és fonamental per Menorca”. 

En la mateixa línia, el diputat socialista al Congrés, Pepe Mercadal, ha defensat que “el Govern d’Espanya ha demostrat sempre estar compromès amb la transició energètica, especialment amb la de les Illes Balears”. No obstant açò, i davant la deixadesa del PP entorn projectes estratègics per Menorca, “hem començat a fer gestions amb l’Estat per no deixar perdre oportunitats com aquestes, però és necessari que el Consell també es comprometi amb el projecte i el faci realitat”, ha conclòs.

La regidora de l’Ajuntament de Maó, Dolores Antonio, ha defensat la perspectiva municipal explicant que “no volem renunciar a un projecte d’aquestes característiques”, reiterant la idea que el complexe de Milà ha deixat de ser una instal·lació amb un gran impacte visual i ambiental a formar part de la identitat del municipi en concret i de l’illa en general. 

Amb tot, el PSOE Menorca exigeix el Consell Insular de Menorca a complir amb els objectius marcats, a garantir que el 2030 Menorca sigui neutre climàticament i a recuperar la inversió per fer possible la repotenciació del parc eòlic de Milà. I ha recordat, a més, que ha quedat palesa la passivitat i deixadesa del Partit Popular a l’hora de complir amb els compromisos mediambientals de Menorca.


Source: Federació de Menorca


Source: Municipi Sant Lluis

Comments are closed