El PSOE Menorca posa en marxa la maquinària per a la celebració del procés congressual que tindrà lloc entre final i principi d’any

Damià Borràs ha valorat que es tracta d’una oportunitat on el Partit Socialista ha d’actualizar el seu projecte polític i ha d’abordar els nous reptes de la societat

El secretari d’organització del PSOE Menorca, Damià Borràs, ha fet una anàlisi del que suposaran els processos congressuals del PSOE que es posaran en marxa a partir del mes de setembre. En aquest sentit, Borràs ha valorat que “aquest procés ha de marcar les línies polítiques de present i futur del nostre partit i ha de triar, també, les persones que han de dirigir aquestes polítiques des de tots els àmbits d’actuació”. A més, “s’obre un nou temps en el qual el socialisme ha d’actualizar el seu projecte polític i ha d’abordar els nous reptes que es presenten des de la visió d’una esquerra transformadora”.

De fet, ha afegit que “el que ha de marcar el procés congressual del PSOE ha de ser un futur per posar en marxa reformes i transformacions que faran d’Espanya i les Illes Balears uns territoris més sostenibles, més competitius, productius i innovadors, més cohesionat s socialment i territorialment, i deixant de banda qualsevol tipus de desigualtat, on tothom tengui cabuda”. 

El Congrés del partit a nivell estatal, es celebrarà a València els dies 15, 16 i 17 d’octubre. En aquest 40è Congrés, la Federació Insular de Menorca enviarà dos delegats que participaran en el debat aportant la visió insular, i que seran elegits per la militància socialista, prèvia presentació de candidatures. 

A més, a part de triar aquests dos representants, els afiliats i afiliades tindran la responsabilitat de plantejar esmenes en el document de ponència marc i també triaran per elecció directe el Secretari General del partit. Una vegada s’hagi celebrat el Congrés Federal, entre final del 2021 i principi del 2022, serà el PSIB i posteriorment el PSOE Menorca els quals celebran, respectivament, els seus processos congresuals per renovar la direcció i el projecte polític. Finalment, seran les agrupacions locals.

Source: Federació de Menorca


Source: Municipis Ciutadella

Comments are closed