Francina Armengol fa una crida massiva per “tornar a omplir els carrers” aquest 8 de març, Dia de la Dona

La secretària general del PSIB-PSOE ha participat en el tradicional Sopar de la Dona, que organitzen els Socialistes d’Inca, i que enguany, amb més de 200 militants i simpatitzants, ha arribat a la setzena edició

Més de 200 persones han participat en el tradicional Sopar de la Dona que organitzen cada any els Socialistes d’Inca, que enguany ha arribat a la setzena edició, i en el qual la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet una crida massiva per “tornar a omplir els carrers” aquest 8 de març, Dia de la Dona.

Armengol, d’aquesta manera, ha reivindicat la commemoració arreu del Dia de la Dona, emfasitzant que mentre “les dones cobrin menys que els homes per fer la mateixa feina, els problemes derivats de la conciliació recaiguin de forma especial en mans de la dona i, de forma dramàtica, moltes dones siguin maltractades i assassinades només per ser dona” serà necessari seguir “reivindicant i lluitant, homes i dones junts, per construir una societat igualitària”.

La secretària general dels Socialistes de les Balears, així mateix, ha volgut posar de relleu els avenços en matèria d’igualtat assolits les darreres dècades, impulsats tots gràcies a lleis progressistes. “Sempre que ha governat l’esquerra hem avançat en termes d’igualtat, però també és cert que queda molt de camí per recórrer”.

A l’acte també ha participat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qui ha insistit en el missatge de la mobilització el 8M, per “reivindicar el paper de la dona, la igualtat real i la lluita contra la violència masclista”.

Cladera ha explicat que, des de la institució insular, es treballa conjuntament amb els ajuntaments dels municipis de l’illa per aconseguir “una Mallorca més feminista, més igualitària i lliure de violències masclistes i d’abús i explotació infantils”.

Així mateix, en sintonia amb l’exposat per Armengol, ha destacat les mesures dutes a terme pels governs socialistes, “capdavanters en polítiques d’igualtat”.

Per la seva banda, el secretari general dels Socialistes d’Inca i batle del municipi, Virgili Moreno, ha explicat com, tant des de l’agrupació com des del consistori, “sempre s’ha reivindicat i seguirem reivindicant el paper de la dona dins la societat, especialment a la nostra ciutat”.

Una reivindicació, segons Moreno, “més necessària que mai, per combatre els missatges que vénen de la dreta i per donar un missatge molt clar a la ciutadania: que els socialistes som aquí per lluitar i combatre les idees retrògrades de la dreta i la ultradreta”.

Recursos addicionals

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed