Demanem a l’equip de govern del Partit Popular a l’Ajuntament que posi en marxa el procés per a la peatonalització de la Plaça des Born

Hem presentat una moció per activar el procés per a la peatonalització de la Plaça des Born. Demanam que es posi en marxa ja tota la feina necessària per a aconseguir aquest objectiu de manera planificada i consensuada, i que es fixi un calendari per a garantir la consecució d’una plaça peatonal i plena de vida.

Ciutadella ha d’avançar cap a un model de mobilitat més sostenible, que situï a les persones al centre i que permeti la recuperació per a la ciutadania d’espais que tenen clarament vocació peatonal, com és el cas de la Plaça des Born, que ha de ser un dels referents de la ciutat i una peça clau en un nou model de mobilitat sostenible. La peatonalització des Born ha de ser escomesa de manera coordinada amb altres mesures de mobilitat que permetin que la ciutadania reconquereixi l’espai que ara ocupen els vehicles.

Si es vol realment afrontar aquest objectiu, s’ha de començar a treballar des de ja mateix, elaborant un full de ruta que inclogui totes aquelles passes prèvies a la retirada dels cotxes de la plaça. I com que els socialistes sí apostam clarament per a la peatonalització, presentam diversos punts d’acord que han de servir per a iniciar una feina planificada, amb terminis clars i amb l’objectiu d’aconseguir la plaça per a les persones quan abans possible. Demanam que a finals d’aquest any es faci públic un calendari de les tasques i feines necessàries per aconseguir la peatonalització.

Les mesures que proposam passen per ampliar les bosses d’aparcament existents, millorar la seva senyalització, repensar el sentit de la circulació dels vehicles per l’interior de la ciutat i fomentar l’ús de transports alternatius al vehicle privat. També reclamam actuacions que permetin convertir l’actual Plaça des Born en un entorn còmode per les persones, millorant la il·luminació, el ferm, i possibilitant la convivència de l’espai per a la ciutadania –que ha de ser l’ús prioritari i majoritari de la plaça- amb espais per a les terrasses dels comerços ubicats a la plaça.

Ciutadella ha d’avançar cap a un model de mobilitat més sostenible, que situï a les persones al centre i que permeti la recuperació per a la ciutadania d’espais que tenen clarament vocació peatonal, com és el cas de la Plaça des Born, que ha de ser un dels referents de la ciutat i una peça clau en un nou model de mobilitat sostenible. La peatonalització des Born ha de ser escomesa de manera coordinada amb altres mesures de mobilitat que permetin que la ciutadania reconquereixi l’espai que ara ocupen els vehicles. Si es vol realment afrontar aquest objectiu, s’ha de començar a treballar des de ja mateix, elaborant un full de ruta que inclogui totes aquelles passes prèvies a la retirada dels cotxes de la plaça.

I com que els socialistes sí apostam clarament per a la peatonalització, presentam diversos punts d’acord que han de servir per a iniciar una feina planificada, amb terminis clars i amb l’objectiu d’aconseguir la plaça per a les persones quan abans possible. Demanam que a finals d’aquest any es faci públic un calendari de les tasques i feines necessàries per aconseguir la peatonalització. Les mesures que proposam passen per ampliar les bosses d’aparcament existents, millorar la seva senyalització, repensar el sentit de la circulació dels vehicles per l’interior de la ciutat i fomentar l’ús de transports alternatius al vehicle privat.

També reclamam actuacions que permetin convertir l’actual Plaça des Born en un entorn còmode per les persones, millorant la il·luminació, el ferm, i possibilitant la convivència de l’espai per a la ciutadania –que ha de ser l’ús prioritari i majoritari de la plaça- amb espais per a les terrasses dels comerços ubicats a la plaça.


Source: Municipis Ciutadella

Comments are closed