El PSOE defensa el model de desenvolupament de Menorca, el PTI i la Llei de Reserva de Biosfera, en el context d’un govern en minoria del PP al Consell

La portaveu socialista al Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i el diputat al Parlament balear Marc Pons han comparegut, avui, en roda de premsa, per explicar la posició del partit en el context polític actual. 

En l’àmbit del Consell, Susana Mora ha explicat que al pròxim plenari de la institució  ella mateixa defensarà una interpel·lació que va quedar aparcada en l’anterior sessió (per l’absència del president Vilafranca), sobre Llei Reserva Biosfera. Un tema -ha afirmat- “amb molta rellevància en el moment actual”. Mora ha posat de relleu que al projecte de pressupost el finançament que ofereix la Llei a Menorca el PP el vol fer derivar de la recaptació de l’impost de Turisme Sostenible (ITS), mentre que la posició del PSOE és que aquest finançament de la Reserva ha de suposar un extra respecte els recursos que arribin per altres vies. En aquest sentit, la portaveu interrogarà el president del Consell sobre quines gestions ha fet per per arribar a aquesta decisió i quines accions pensa dur a terme amb aquests recursos específics. I ha recordat que, derivat del finançament per mitjà de la Llei, depenen actuacions previstes “tan importants com la limitació d’entrada de cotxes”. 

Pel que fa al PSOE, la posició al respecte “és que Llei no es toca”, com ja va explicar que el seu model polític també inclou la “defensa del PTI en els termes que actualment estan vigents”.

Ha concretat que aquesta interpel·lació ja s’havia presentat per ser tractada al ple del mes de desembre, però actualment ens trobam en la tesitura d’un pressupost que no ha estat aprovat, per manca dels vots suficients de l’equip de govern del PP. I damunt la taula, també el plantejament que fa el president que està disposat a negociar amb l’oposició qüestions que van més enllà d’esmenes puntuals a la proposta de pressupostos. 

En aquest sentit, la portaveu del PSOE ha dit que “esperam que el president contesti què vol fer amb la Llei de Reserva de Biosfera”. I ha recordat que també és el moment perquè comparegui davant dels menorquins i menorquines -el PSOE li va demanar convocar un ple extraordinari monogràfic sobre el qual encara no ha donat resposta-, per explicar “què va passar amb les relacions del PP amb VOX per impedir l’aporvació del seu pressupost, el mateix dia que es debatia al ple, i per deixar en ridícul la institució”.

Mora ha deixat clar que la responsabilitat de la situació és del president. A dia d’avui el Consell té un pressupost prorrogat, però ha afegit que aquest fet no dificulta qüestions de gestió que són importants i que poden tirar endavant, com les subvencions a entitats. Ha dit que les modificacions puntuals de pressupost són possibles i es poden fer en cada plenari, “però gestionar d’aquesta manera és més difícil políticament”. I ha conclòs que “la no aprovació del pressupost el que suposa és la evidència d’un fracàs en la política, que és la capacitat d’arribar a acords”.

Mora ha afirmat que “la possibilitat de pactar el pressupost no suposaria un xec en blanc”. I ha dit que “és evident la manca d’esforços del PP per arribar a pactes i que sembla que el Sr. Vilafranca no és conscient de la situació en què es troba, a diferència del PSOE en altres institucions on governa en minoria”.

Per la seva banda, Marc Pons ha donat compte de les iniciatives que actualment s’estan tramitant al Parlament, com el Decret Llei en matèria d’Habitatge, al qual el Grup Socialista ha presentat un paquet d’esmenes per defensar l’interès general, per una banda, i el model territorial de Menorca, per altra, d’acord amb l’autonomia dels ajuntaments i del Consell Insular. També ha explicat la posició dels socialistes davant del projecte de Llei de taxis i la proposta del Govern de suprimir l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears. Amb tot, Pons ha defensat la coordinació del Grup Parlamentari amb l’equip socialista al Consell i la feina diària per estendre a les Balears els interessos de Menorca, la visió de l’illa i el model de desenvolupament que els menorquins i menorquines ens hem donat. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed